Ο Απόστολος Τσιπίδης, το Παγκράτι, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ…

Ο Απόστολος Τσιπίδης και ο πρόεδρος του ΑΟ Παγρκατίου Θοδωρής Σχίζας, στην επίσημη παρουσιάση του πρώτου…

Έχοντας μιλήσει με τον Απόστολο Τσιπίδη αρκετές φορές, χάρη στην εμπλοκή του στα κοινά του Παγκρατίου, θα τολμήσω να πω πώς πρόκειται για μία έντονη προσωπικότητα, αλλά και άνθρωπος που εκτός από πείσμα αλλάζει και διαρκώς απόψεις. Μου έχει μιλήσει για τον ΠΑΟΚ και τις συναντήσεις του με τον Μπάνε Πρέλεβιτς, και επίσης πριν μια εβδομάδα μου έλεγε για συμφωνία με την ΑΕΚ, ενώ εξωτερίκευε και την δυσφορία του για τα κοινά του Α.Ο.Π, με πολύ έντονο τρόπο και μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Το ιδιωτικό συμφωνητικό που ο ίδιος υπέγραψε με το Παγκράτι ήταν σαφή και μιλούσε για τον άνθρωπο που θα ήταν το απόλυτο αφεντικό και χρηματοδότης της ομάδας,όντας πρόεδρος της επιτροπής μπάσκετ.Προσωπικά δεν είχα σκοπό να γράψω για εμπλοκή του στον ΠΑΟΚ,αλλά διαβάζοντας το κείμενο του συναδέλφου Κώστα Κούση από το basketplus.gr είπα να το δανειστώ και να το αναπαράγω. Δεν γνωρίζω αν θα ασχοληθεί με τον ΠΑΟΚ, και αν το κάνει εύχομαι να κάνει το καλύτερο, μιας και δηλώνει και οπαδός της μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά θα σταθώ στα 15 χιλιάδες ευρώ που λέει στο κείμενο ότι έβαλε στο Παγκράτι.

Προσωπικά όντας γνώστης των πραγμάτων τον καλώ να αποδείξει ότι τα έβαλε, και αν το κάνει αυτό απλά θα του ζητήσω μια ταπεινή συγνώμη.

Ναι όντος πλήρωσε ένα ποσό στον Δημήτρη Λιόγα, και στο συμβόλαιο του Κώστα Τζιάλα τονίζεται ότι του έδωσε μια προκαταβολή, και επίσης έκανε εργασίες στην λέσχη του ΑΟ Παγκρατίου (βάψιμο,καλοπισμός).
Με τον Φώτη Βασιλόπουλο είχε έρθει σε συμφωνία αλλά προκαταβολή ο 26χρονος γκαρντ από όσο γνωρίζω δεν πήρε. Μετά την γνωριμία μου μαζί του τον θεωρώ έντονο άνθρωπο, αλλά και άνθρωπο που του αρέσει να μιλάει και να λέει πολλά. Ελπίζω να πέσω έξω και την όρεξη που έδειξε τις πρώτες ημέρες στο Παγκράτι να την δείξει στον ΠΑΟΚ.

Επίσης του τονίζω ότι ακόμα περιμένουν στην αθηναϊκή ομάδα τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς

Αναλυτικά το κείμενο του basketplus.gr

Ο Απόστολος Τσιπίδης συνεχίζει την προσπάθεια του να εμπλακεί στο ελληνικό μπάσκετ και μετά την προσπάθεια του στον Ηρακλή και στο Παγκράτι, ετοιμάζει, όπως λέει, κάτι “μεγάλο”, στον ΠΑΟΚ!

Σύμφωνα με τον ίδιο, συναντήθηκε με τους διοικούντες του ΠΑΟΚ χθες το απόγευμα στις 7, και συμφώνησαν να αναλάβει να βοηθήσει την ομάδα ως χορηγός. Ο Τσιπίδης, που έχει επιχειρήσεις στη Σερβία – κυρίως – διατείνεται ότι συμφώνησε με τον Μπάνε Πρέλεβιτς για να χρηματοδοτήσει ο ίδιος τις μεταγραφές ενός ή δύο Σέρβων παικτών και δύο Αμερικανών. Σύμφωνα με τον ίδιο, πάντα, θα χρηματοδοτήσει την ομάδα με ένα σεβαστό ποσό, για τα δεδομένα της εποχής, και θα διαφημίσει τις εταιρίες του που είναι η “Home Beauty” και η “Monotex” που έχουν έδρα το Βελιγράδι, καθώς και μία ακόμη εταιρία του, για τις οποίες επίσης θα γίνει το σχετικό ρεπορτάζ (ξημερώματα γαρ την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές)! Το πρώτο ραντεβού, όπως δήλωσε στο Basketplus.gr, έγινε σε γνωστό ρεστοράν έξω απ’ τη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του ΙΚΕΑ, και το δεύτερο χθες στο “Παλατάκι”! Επιπρόσθετα ο κ.Τσιπίδης δήλωσε πως συμφώνησε να φέρει στην ομάδα 40 “μικρούς” χορηγούς για όλα τα τμήματα της ομάδας μπάσκετ, που θα συνεισφέρουν μικρά ποσά (από 500 ως 2000 ευρώ) και θα δώσουν έτσι “οξυγόνο” και στα τμήματα υποδομής…

Μάλιστα ο Τσιπίδης μας δήλωσε πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ είναι όλη ενήμερη, κάτι που λόγω του προχωρημένου της ώρας, δεν στάθηκε δυνατό να διασταυρωθεί, αλλά εννοείται ότι θα γίνει πλήρες ρεπορτάζ απ’ την πλευρά μας, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν είναι Παγκράτι και δεν επιτρέπονται ακροβατισμοί στο βωμό της δημοσιότητας ή της επισκεψιμότητας.

Πάντως για το Παγκράτι ο κ.Τσιπίδης (που είχε ασχοληθεί και με την ποδοσφαιρική Καστοριά, αλλά έφυγε και από εκεί) μας δήλωσε πως έβαλε ήδη 15 χιλιάδες ευρώ, τα οποία θεωρεί “χαμένα” και πως ήταν ο μόνος που ασχολούνταν ενώ οι άλλοι παράγοντες απλά περίμεναν να δει τι θα κάνει και δεν του συμπαραστάθηκαν καθόλου, γι’ αυτό και έφυγε. 

Εμείς μεταφέρουμε την πληροφορία με επιφύλαξη, αν και όλα τα παραπάνω αποτελούν δηλώσεις του ίδιου του κ.Τσιπίδη σε εμάς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί μας. Το αν επιβεβαιωθούν είναι κάτι πολύ… κοντινό, αφού ως το μεσημέρι πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ. Μακάρι, πάντως, όπως του είπαμε κιόλας, να γίνουν πράξη τα όσα είπε και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, όπως προσπάθησε να κάνει με τον Ηρακλή, όπου παρά τα όσα ακούστηκαν, ήταν αυτός που, κατά δήλωση του, έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη στο ξεκίνημα της χρονιάς που η ομάδα ήταν στην Α2 και έκανε σπουδαίες μεταγραφές (Πέτροβιτς, Καστλ κ.α.) ενώ είχε πληρώσει και το μισό συμβόλαιο του Λευτέρη Κακιούση άμεσα. Σύντομα θα ξεκαθαρίσει το θέμα και μακάρι να είναι θετικό για τον ΠΑΟΚ καθώς οι χορηγοί είναι δυσεύρετοι στις μέρες μας!