Ο Παναθηναϊκός αλλάζει

Του Κώστα Ευαγγελόπουλου

Η αρχή έγινε με τον Μάρκους Μπανκς, σειρά στη συνέχεια πήρε ο Τζέισον Καπόνο και η εξίσωση συμπληρώθηκε με τον Τζέιμς Γκιστ. Το δεδομένο είναι ό,τι ο Παναθηναϊκός αλλάζει μορφή με τις τρεις συγκεκριμένες προσθήκες και ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πλέον στα χέρια του μία περιφερειακή γραμμή φωτιά. Διατηρούσα κάποιες επιφυλάξεις όσον αφορά την φροντ λάιν αλλά θεωρώ πως η απόκτηση του Τζέιμς Γκιστ θα προσφέρει πολλές λύσεις και παράλληλα θα δώσει ανάσες στον Στέφαν Λάσμε.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θεωρώ απώλεια τη φυγή του Άντι Πάνκο για την Ουνικάχα Μάλαγα. Ίσα, ίσα, που ισχύει το αντίθετο. Ο Πάνκο αποτελούσε μια σταθερή για τη θέση «4» και έχω την αίσθηση πως όσο περνούσε ο καιρός θα βοηθούσε ολοένα και περισσότερο τον Παναθηναϊκό.Απλά, τηρουμένων των αναλογιών θεωρώ πως η παρουσία του Τζέιμς Γκιστ είναι πιο πολύτιμη και συνάμα πιο ουσιαστική. Ο πρώην άσος της Ουνικάχα Μάλαγα μπορεί να προσφέρει λύσεις και στις δύο θέσεις των ψηλών, είναι συνεπής αμυντικός, καλός ριμπάουντερ και παράλληλα είναι ανθεκτικός στο ξύλο. Γιατί κακά τα ψέμματα. Δεν μπορεί να κάνει ο Λάσμε όλες τις δουλειές μόνος του στη ρακέτα. Χρειάζονταν βοήθεια και έχω την αίσθηση πως ο Γκιστ μπορεί να του την προσφέρει.
Εάν επιστρέψει υγιής ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και βρει ξανά έναν καλό ρυθμό τότε η ποιότητα θα περισσεύει στη γραμμή των ψηλών του Παναθηναϊκού με τη λογική πως ο Γιόνας Ματσιούλις αποδεικνύεται αξιόπιστος στη θέση «4» ενώ υπάρχει πάντα Κώστας Τσαρτσαρής που θα δώσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων του.Τι απομένει; Να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο άμεσα η ισορροπία στους κοντούς. Και στην περιφέρεια το μεγάλο ερωτηματικό ακούει στο όνομα Ρόκο Λένι Ούκιτς. Κακά τα ψέμματα. Ο Κροάτης δεν έχει καταφέρει να δέσει με τον παίκτη που αποτελεί το Α και το Ω του Παναθηναϊκού και φυσικά αναφέρομαι στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Περισσότερο κολλάει το στιλ του Διαμαντίδη ο Μπανκς παρά ο Ούκιτς. Και εδώ γεννάται το ερώτημα. Μήπως τελικά ο Κροάτης περισσεύει έτσι όπως διαμορφώνεται το νέο πλαζ του «εξάστερου»;