Πέρκος: 10 παλικάρια από την… Λεβαδιά!!!

Σε παράφραση του γνωστού δημοτικού τραγουδιού, και με την στατιστική του «Γκάγκα» (10/11, 5/5, 3/7, 6 assits) να αποτελεί πια μια επαναλαμβανόμενη… «ρουτίνα», η ΑΕΛ ανάγκασε τον Φάρο να υποστεί τη δεύτερη διαδοχική του ήττα, βάζοντας τους αντιπάλους τους σε προβληματισμό, αλλά και σε ανασκούμπωμα για την επίτευξη του στόχου τους. Ο Δημητριάδης θυμήθηκε ξανά τον καλό του εαυτό, ήταν εκπληκτικός επιθετικά και φιλοδώρησε με δύο εύστοχες βολές το καλάθι των αντιπάλων του 4 sec πριν τη λήξη. Πολύ καλή η αθόρυβη παρουσία του Ντακούλια.

Αντίθετα, ο Φάρος, με μικρό ποσοστό στα τρίποντα (5/20), αλλά και με ασυνήθιστη γι αυτόν μικρή συγκομιδή μέσα από τη ρακέτα, κατάφερε να ξαναχάσει. Παρόλα αυτά παραμένει πάντα πρώτος, συνεχίζοντας να τον ακολουθεί ο χαρακτηρισμός της καλύτερης ομάδας της κατηγορίας. 
Λανθασμένος και ρουτίνα έχει καταντήσει για την Ερυθραία ο χαρακτηρισμός «φονέας γιγάντων». Ρουτίνα γιατί το έχει κάνει ήδη τρεις φορές, λανθασμένος διότι, με την πορεία της, έχει επάξια καταξιωθεί ως γίγαντας και η ίδια. Το ως γνωστό διευρυμένο rotation του Χουχουλή, σε συνδυασμό με τον επιθετικό πλουραλισμό της (6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων), και με το εκπληκτικό 9/21 τρ., τους έδωσε άλλο ένα «ευτυχισμένο» βράδυ. Η ομάδα της Πάτρας, κύλισε πάλι από το ζενίθ στο ναδίρ, εναλλάσσοντας όπως φαίνεται τα θετικά με τα αρνητικά αποτελέσματα, φεύγοντας με μια εις βάρος τους διαφορά των 10π για την οποία θα παρακαλάνε ίσως να μη τους στοιχίσει στο τελικό μέτρημα. 
Από το δράμα του προηγούμενου Σαββάτου στη λύτρωση (έστω και πολύ δύσκολα) για την ομάδα της Κύμης. Παρόλο που οι Μαχητές υπερασπίστηκαν επάξια το όνομά τους, και με τον Ισλανδό να κάνει πάρτι μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, η ανωτερότητα και η μεγαλύτερη ποιότητα της Ευβοϊκής ομάδας της έδωσε την νίκη. Milosevic, Τουτζιαράκης και Kariniaouskas διακρίθηκαν από τους νικητές. Thorsteisson και Ελευθεριάδης οι πρώτοι σκόρερ από τους θεσσαλονικιούς. 
Το πάθος και η ενέργεια νικητές της καλύτερης ποιότητας-εμπειρίας. Η ομάδα-γροθιά του Παγκρατίου συνεχίζει να κάνει πλάκα, να κερδίζει και να πλασάρεται φαρδιά-πλατιά στη ζώνη των play-offs. Αυτή τη φορά θύμα της η πληρέστερη και πιο «γεμάτη» ομάδα του Εθνικού. Το τρομερό δίδυμο Κυριακόπουλου-Σαχπαζίδη, συνεπικουρούμενο από την υπόλοιπη παρέα, υποχρέωσαν τον Εθνικό σε ήττα. Οι «τρεις σωματοφύλακες» (Βασιλόπουλος, Τότσιος, Γκιζόγιαννης) των Πειραιωτών ήταν πάλι οι σκόρερ της ομάδας τους. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Τζιάλας. 
Πυρ κατά βούληση στο ματς του Ψυχικού με τον Δούκα. Με 8/11τρ στο 3 δεκάλεπτο οι παίκτες του Ρεμεντέλα πήραν διαφορά ασφαλείας έχοντας τους Δημάκο, Αχή και Αγγελακόπουλο σε μεγάλη ημέρα. Ο Δούκας, εκτός της κλασικής αξίας του Κυρίτση, ευτύχησε να έχει τον Καυκή σε πολύ μεγάλη ημέρα (1.214 tendex), δεν κατάφερε παρά να συμμαζέψει στο τέλος το παιχνίδι, μειώνοντας (επικίνδυνα για το Ψυχικό) στο τέλος το σκορ. Ανάσα για τους νικητές, προβληματισμός για τους χαμένους, οι οποίοι, σε συνδυασμό με το περαιτέρω πρόγραμμά τους, χρειάζονται πολύ-πολύ προσοχή για να πάψουν να αγχώνονται. 
Τους έφερε γούρι το…γυαλί. Μετά από συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, η ομάδα της Χαλκιδικής κατάφερε, πολύ δύσκολα, να υποτάξει το Περιστέρι, σε αγώνα που μεταδιδόταν τηλεοπτικά. Αν και στερήθηκε τους πολλούς πόντους από την front-line, αλλά με τον Nicolic να θυμάται τον καλό του εαυτό, και τους Μάρτζο-Θεοδωράκο να βομβαρδίζουν από έξω, πέτυχαν νίκη που τους δίνει παράταση ζωής. Από την άλλη το Περιστέρι έχασε την ευκαιρία για ένα υπερ-πολύτιμο αποτέλεσμα συγκατοικώντας μαζί με τους αντιπάλους τους στην τελευταία θέση. Οι Χαλκιδικιώτες μάλιστα περιμένουν πώς και πώς την επάνοδο (από τραυματισμό) του ταλαντούχου Δ. Σιόλογκα, προσμένοντας έτσι σημαντικές λύσεις σε επίθεση αλλά και σε άμυνα. 
Νίκη ρεβάνς του πρώτου γύρου πέτυχε ο Ηρακλής, απέναντι του αδύναμου (εκτός Βεροίας) Φιλίππου. Ο Ηρακλής, ο οποίος ζορίστηκε μόνον στο 1ο μέρος, είχε σε σούπερ ημέρα τον Δ. Χείλαρη και τον αντι-Dinouno Θέμη Κοθρά. Ο Ναούμης με 18π ήταν ο πρώτος σκόρερ των ηττημένων.