ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 3Χ3: Επιβλητική εμφάνιση και πρόκριση!

Καθοριστικός ήταν ο Παπαντωνίου στο φινάλε

Απ’ ό,τι φαίνεται το ματς με την Ρωσία ήταν απλά μια στιγμή άγχους και νευρικότητα, καθώς έκτοτε η Εθνική μας ομάδα των Ανδρών προελαύνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 3Χ3 που διεξάγεται στο Ζάππειο. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της δυνατής σε τέτοιες διοργανώσεις, Εσθονίας, που γνώρισε την ήττα από τους διεθνείς μας με 18-13. Έτσι, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση και διατηρούν μαθηματικές ελπίδες και για την πρωτιά του ομίλου.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ξεκίνησε καλά και στο 1’33” βρέθηκε να χάνει με 2-3. Ωστόσο, στη συνέχεια ο συνήθης ύποπτος, Νίκος Παππάς πήρε… φωτιά και έχοντας αρωγό τον Γιώργο Μπόγρη, οδήγησε την Ελλάδα σε ένα εντυπωσιακό σερί 8-0 κι έτσι το σκορ μετατράπηκε στο 4′ σε 10-3!!!
Οι Εσθονοί αντέδρασαν και αρχικά μείωσαν σε 10-5, ενώ στο 6′ έγινε το 11-8. Ο Γιώργος Μπόγρης έκανε το 12-8, όμως οι αντίπαλοι μας επέμειναν και έφεραν το ματς σε απόσταση αναπνοής 12-11. Κάπου εκεί οι Έλληνες παίκτες αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην σεμνή τελετή. Ο Μπόγρης έκανε το 13-11 με φόλοου, ενώ στη συνέχεια πήρε το όπλο του ο Νώντας Παπαντωνίου που σημείωσε δύο σερί σουτ δύο πόντων και ένα εύστοχο ντράιβ, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη! Ο Χάρης Γιαννόπουλος δεν χρειάστηκε να πάρει πολλές προσπάθειες, βοηθώντας πάντως γενικότερα στο παιχνίδι.