ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διείσδυση στην Κίνα

3:41 μ.μ. | = 0 | ΚΙΝΑ | ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |

Είναι γνωστό πως, εδώ και αρκετό καιρό, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθεί να επεκταθεί σε επικοινωνιακό επίπεδο -και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες (Σανγκ Πινγκ) και σε αγωνιστικό επίπεδο- στην ισχυρότατη κινέζικη αγορά.

Για αυτό το λόγο, η διοίκηση του συλλόγου δημιούργησε δύο site σε μεγάλα κοινωνικά μέσα δικτύωσης στη χώρα της Άπω Ανατολής, ούτως ώστε να αρχίσει η ισχυροποίηση του ονόματος του “τριφυλλιού”, που μπορεί να επιφέρει ολοένα και περισσότερα οφέλη για το σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του Παναθηναϊκού:

«Η προσπάθεια της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να διεισδύσει στην αγορά της Κίνας και της ευρύτερης Ανατολικής Ασίας έχει ξεκινήσει μεθοδικά τους τελευταίους μήνες. Το πρώτο βήμα έγινε με την υπογραφή σύμβασης συνεργασίας με μεγάλη εταιρεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας που εδρεύει στη Σαγκάη. Σήμερα ήρθε η ώρα για το δεύτερο βήμα και αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας. Δημιουργήθηκαν λοιπόν δύο επίσημες σελίδες του Παναθηναϊκού στο Sina Weibo (http://e.weibo.com/Panathinaikosbc) και στο Tencent Weibo (http://t.qq.com/Panathinaikos ). Πρόκειται για τα αντίστοιχα δίκτυα του Facebook και του Twitter.  Είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Κίνα και η παρουσία της ομάδας σε αυτά θα βοηθήσει σημαντικά, ώστε το κοινό της χώρας να γνωρίσει καλύτερα τον εξάστερο. Η ομάδα μας συνεχίζει να πρωτοπορεί και κινείται με πλάνο, ώστε να μπορέσει να επεκταθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στη σημαντικότερη αγορά του κόσμου, ανοίγοντας νέους δρόμους στο μάρκετινγκ και την εμπορική ανάπτυξη». 

Κώστας Μαλάμος