ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: “Καμπάνα” τεσσάρων αγωνιστικών από την Ευρωλίγκα…

5:24 μ.μ. | = 0 | EUROLEAGUE | ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |

Με τέσσερις αγωνιστικές (3+1) κεκλεισμένων των θυρών τιμώρησε η Ευρωλίγκα τον Παναθηναϊκό, μια ποινή που θα τρέξει από τη νέα περίοδο, ενώ του επέβαλε και νέο χρηματικό πρόστιμο 60 χιλιάδων ευρώ.

Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης:

«H Euroleague και ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικής Δικαστής επέβαλαν κυρώσεις στον Παναθηναϊκό, με πρόστιμα και κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, λόγω των φαινομένων βίας στους τελευταίους αγώνες της ομάδας στα play off της Euroleague στο ΟΑΚΑ. Επικαλούμενη περιπτώσεις, επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων, ο Πειθαρχικός Δικαστής αποφάσισε τα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Euroleague, να διεξαχθούν χωρίς θεατές. Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ για την χρήση παράνομων σειρήνων και φωτοβολίδων. Ο δικαστής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει υποπέσει σε συνεχόμενες παραβάσεις, που δημιουργούν κίνδυνο για τους φιλάθλους, τους παίκτες και τους διαιτητές. «Όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες, πρέπει να υποθέσουμε ότι όταν έρχονται στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν αντί αθλητική συμπεριφορά από τους θεατές και παρενόχληση πάσης φύσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικαστής. Παράλληλα, τόνισε ότι σε επανειλημμένες προειδοποιήσεις για προηγούμενες παραβάσεις που έχουν γίνει, οι κυρώσεις θα είναι πιο αυστηρές. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσβάλει την απόφαση σε 10 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή και της Ευρωλίγκα επιβάλλεται το πρόστιμο των 60.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και η ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επειδή επετράπη η είσοδος σε υπεράριθμους οπαδούς στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ. Επιβάλλεται η ποινή των 30.000 ευρώ για τον υπεράριθμο κόσμο που παρακολούθησε το τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ. Για την παράβαση στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο σύλλογος τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο και με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών»