ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ “Εκταμίευση της νίκης με Λαμποράλ”

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2014 | 12:23 π.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : EUROLEAGUE , ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |Απόλυτα ρεαλιστής εμφανίστηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος δεν έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μετά από τον θρίαμβο κόντρα στην Εφές Αναντολού, αλλά έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το πάθος και την προσπάθεια των παικτών του…

“Είχαμε πει και πριν το παιχνίδι ότι αυτό το ματς ήταν εκταμίευση της νίκης με τη Λαμποράλ. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε διάθεση και ενέργεια. Κάναμε λάθη στις περιστροφές και πως θα βγούμε σε κάποιους παίκτες. Στο β΄ημίχρονο το διορθώσαμε. Συνεχίσαμε να έχουμε το ομαδικό μας πνεύμα. Από τα 23 τρίποντα τα 20 έγιναν από πολύ καλές προϋποθέσεις. Μπορούσαμε να είχαμε καλό ποσοστό. Οι ασίστ μας με τα λάθη μας ήταν υπέρ μας. Ο Μπράμος έκανε σπουδαία δουλειά. Έκανε πράγματα που δεν αποτυπώνονται στα χαρτιά”, ήταν η αρχική του τοποθέτηση για να συνεχίσει, σχολιάζοντας τη βελτίωση που υπάρχει μετά από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό: “Είναι τόσο απλό. Μας έλειπαν πολύ σοβαρά κομμάτια της ομάδας ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Η επίθεση πληρώνεται πολύ ακριβά. Πρέπει να φτιάχνεις την επίθεση. Στο κομμάτι της άμυνας, μας έλειπαν πολύ βασικά κομμάτια. Ο Λάσμε έλειπε τέσσερις μήνες και ο Ούκιτς παίζει με μία προπόνηση. Μας χαλάει την αλυσίδα, ειδικά σε κομβικές θέσεις όπως είναι του Λάσμε. Αυτό δημιούργησε εκνευρισμό στην ομάδα και κάποιοι επιβαρύνθηκαν. Έχουμε θέματα, έχουμε αυτογνωσία και προσπαθούμε να τα καλύψουμε. Είμαστε μία ομάδα με καλό κλίμα, που δουλεύει, δεν έχουμε κάνει τίποτα, πάμε παιχνίδι με παιχνίδι κι αυτό είναι το μότο μας. Από αύριο είναι η ενέργεια της Δευτέρας για ένα ματς που είναι ιδιαίτερο. Βρεθήκαμε όλοι μαζί σταματήσαμε τα ταξίδια. Είναι σαν τον σεισμό. Μέσα από αυτά εμείς σφυρηλατηθήκαμε και υπάρχει σε όλο αυτό το ταξίδι που κάναμε, υπάρχει κάτι θετικό”.

Για την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του: “Ας μιλήσουμε για το παιχνίδι με την Εφές σεβόμενοι την προσπάθεια των παικτών μας, αλλά αυτό είναι ένα θέμα”.

Για το πάθος που υπήρχε από όλη την ομάδα: “Δεν είναι μυστικό. Είναι ο Παναθηναϊκός. Ξέρουν τα παιδιά ότι είναι ένα άθλημα κατοχής. Είναι πολλά τα παιχνίδια. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, αλλά ζητήσαμε να δίνουν ενέργεια τα παιδιά σε αυτούς που παίζουν”.

Για το γεγονός πως δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Νίκο Παππά: «Κάνουν ένα ταξίδι από ένα επίπεδο σε ένα πολύ μεγαλύτερο επίπεδο και κανένας αθλητής στο παρελθόν. Θυμάμαι τον Καλάθη που έμενε εκτός δωδεκάδας. Ο Νίκος πέρασε δύσκολη κατάσταση. Ακόμα και ο Βλάντο που έπαιξε λίγο βρίσκει έναν ρόλο. Στην Ευρωλίγκα για δύο λεπτά μπορείς να καταστραφείς. Νομίζω έχουν δοθεί ευκαιρίες σχεδόν σε όλα τα παιδιά. Δεν με ρωτήσατε ποτέ γιατί δεν παίζει ο Χαραλαμπόπουλος. Έχω βγάλει πολλά παιδιά μέσω του δρόμου της δουλειάς, της προσπάθειας. Εγώ ανησυχώ γι’ αυτό το παιδί. Ο Νίκος ξέρει τη διαφορά του ελληνικού πρωταθλήματος με την Ευρωλίγκα. Και στον Παναθηναϊκό και στον Ολυμπιακό έκαναν 2-3 χρόνια για να μπουν στην ομάδα”.

Κλείνοντας, ανέφερε: “Στον τομέα της δημιουργίας προσπαθούμε μέσα από μικρά τρίλεπτα είτε με τον Διαμαντίδη μέσα είτε έξω να πάρουμε πράγματα από άλλα παιδιά. Αυτό το πράγμα το δουλέψαμε πάρα πολύ. Η ικανότητα του Διαμαντίδη βοηθάει και τον Λάσμε και τον Γκιστ. Νομίζω ότι έχουμε και θέματα στον τομέα της δημιουργίας. Στους μεγαλύτερους αγώνες θα έχουμε κάποια θέματα. Το ξέρουμε αυτό κι έχουμε αυτογνωσία”.