ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ “Ξεχωριστή εμπειρία”

12:25 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |Το ταξίδι στην Κίνα μπορεί να ανήκει στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Αργύρης Πεδουλάκης δείχνει να μιλάει με ευχαρίστηση για την περιοδεία της ομάδας του και τα πολλαπλά κέρδη που αποκόμισε από αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην “Real News”

«Για όλους εμάς ήταν μία ξεχωριστή εμπειρία, καθώς γνωρίσαμε έναν κόσμο διαφορετικό από τον δικό μας. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά και η μελέτη της καθημερινότητάς και της κουλτούρας ενός λαού, είναι σε κάθε περίπτωση χρήσιμα και ενδιαφέροντα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός έγινε η πρώτη ομάδα μπάσκετ στην Ευρώπη που πέρασε τα σύνορα της Κίνας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επισκεφθήκαμε σχολεία, πανεπιστήμια και είδαμε πώς αντιμετωπίζουν εκεί το άθλημα. Είχαμε τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους οι οποίοι μας φιλοξένησαν άψογα και μαζί τους αναπτύξαμε συζητήσεις υψηλού επιπέδου», τόνισε αρχικά ο προπονητής του «τριφυλλιού» και συνέχισε για τη φιλοσοφία του ελληνικού και του κινεζικού λαού. «Στη διάρκεια της παραμονής μας είπα πολλές φορές ότι η δική μας φιλοσοφία ταιριάζει περισσότερο στην κινέζικη κουλτούρα, καθώς βασίζεται στη σκληρή ομαδική δουλειά, στη συλλογική προσπάθεια και στη δύναμη του συνόλου. Για εμάς ο καλύτερος παίκτης μας είναι η ομάδα. Οι Κινέζοι έχουν πάρα πολλά στοιχεία από το ΝΒΑ κι επανέλαβα ότι αυτό δεν ταιριάζει στη δική τους κουλτούρα. Το ίδιο λάθος κάναμε κι εμείς κατά το παρελθόν. Το ΝΒΑ βασίζεται στην ατομικότητα, ενώ τόσο εμείς, όσο και οι Κινέζοι έχουμε στη νοοτροπία μας το ομαδικό πνεύμα».

Κλείνοντας, ο «Άρτζι» υπογράμμισε. «Το μακρινό αυτό ταξίδι όσο κουραστικό κι αν ήταν, άλλο τόσο εποικοδομητικό ήταν για την ομάδα μας, αποτελεί για όλους μία μεγάλη και αξέχαστη εμπειρία. Υπήρξαν εκδηλώσεις μέσω των οποίων ανταλλάξαμε απόψεις. Οι Κινέζοι έδειξαν μεγάλη προσοχή σε όσα λέγαμε, όμως κι εμείς ακούσαμε με τεράστιο ενδιαφέρον τις ιδέες τους. Έγινε και μία κουβέντα να έρθουν προπονητές από την Κίνα στην Ελλάδα και να παρακολουθήσουν προπονήσεις δικές μας ή αγώνες προετοιμασίας, όπως κι εμείς να στείλουμε προπονητή για κάποιες μέρες στη χώρα τους. Το σίγουρο είναι ότι όπου υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος, θέληση για συνεργασία και διάθεση για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δεν μπορεί παρά το κέρδος να είναι μεγάλο. Άλλωστε ζούμε σε μία εποχή που τα παγκόσμια σύνορα πέφτουν».