ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: George, the Giant!

2:32 π.μ. | = 0 | ΕΦΗΒΩΝ | ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |Όταν βλέπεις τον κόσμο από τα 217 εκατοστά, συνήθως ο… ίλιγγος είναι αναπόφευκτος, όχι όμως και για τον Γιώργο Διαμαντάκο. Ο Σπαρτιάτης “γίγαντας” αποκτήθηκε πέρυσι από τον Παναθηναϊκό και μπορεί να μην έχει αξιοποιηθεί άμεσα από την αντρική ομάδα, όπως συνέβη με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, όμως αυτό αναμένεται να δρομολογηθεί άμεσα.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης τον πιστεύει πολύ και γι’ αυτό τον έφερε από την Λακωνία στο ΟΑΚΑ και στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Την απερχόμενη χρονιά αποτέλεσε την κολόνα της εφηβικής ομάδας, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις και πλέον ετοιμάζεται για… προαγωγή, εφόσον ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός τόσο υψηλού επιπέδου.
Οι ικανότητές του πάντως είναι μεγάλες, κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων του Ταλίν, όπου διαπρέπει παρά τη μέτρια πορεία της Εθνικής μας. Ο “Spartan” έχει κατά μέσο 19 πόντους με 65% στις βολές και 57% στα δίποντα και 12.3 ριμπάουντ. Αποκορύφωμα οι 33 πόντοι και τα 15 ριμπάουντ κόντρα στη Ρωσία.
Νίκος Βαγγέλης