ΠΑΝΕΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Οι… Big Three της Εθνικής μας

Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης

Η πρώτη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών ολοκληρώθηκε για την εθνική μας ομάδα, που ηττήθηκε στο φινάλε από την Ρωσία, χάνοντας την πρωτιά του ομίλου της. Οι εμφανίσεις μέχρι στιγμής είναι εντυπωσιακές, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να δείχνουν πολύ καλά δείγματα γραφής στη διοργάνωσης.

Ο βομβαρδιστής Σπύρος  Μοτσενίγος

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πηγαίνει συνήθως το σκορ ψηλά και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι… Big Three του, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Σπύρος Μοτσενίγος και Τάσος Αντωνάκης, που τραβάνε μεγάλο κουπί, κάνοντας παράλληλα και αρκετές άλλες δουλειές πάνω στο παρκέ.

Χαρακτηριστικότερο όλων και σίγουρα άξιο αναφοράς, είναι πως οι τρεις διεθνής μας, όχι απλά βρίσκονται στο top-10 το σκόρερ της διοργάνωσης, αλλά στην πρώτη οκτάδα! Συγκεκριμένα, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης είναι στην κορυφή, σκοράροντας κατά μέσο όρο 19,7 πόντους, ενώ οι Μοτσενίγος και Αντωνάκης κατέχουν την έβδομη και την όγδοη θέση, αντίστοιχα, με τον “Μότσε” να πετυχαίνει 16 πόντους και τον φόργουορντ του Παγκρατίου 15,7.

Ο πολυσύνθετος, Τάσος Αντωνάκης

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως υστερούν τα υπόλοιπα παιδιά, καθώς στο ματς με την Ρωσία είδαμε σημαντικές λύσεις από τον Πέτρο Μελισσαράτο, ενώ στα προηγούμενα ματς σκόραραν αρκετά τόσο ο Φώτης Ζούμπος, όσο και ο Κώστας Τσαπρούνης. Ο καθένας έχει τον ρόλο του κι αυτό είναι το σημαντικό. Εξάλλου, ο Κώστας Μίσσας είναι ένας πραγματικός δάσκαλος και παίρνει το 100% απ’ τον κάθε παίκτη του. Για να δούμε, λοιπόν, μέχρι πού θα φτάσουν…

Νίκος Βαγγέλης