ΠΑΟΚ: “Βόμβα” με Λάζο!

Στις 31 Ιουλίου το basketworld.gr σας είχε αποκαλύψει, μέσω του κομματιού: “Μεγάλος στόχος ο Λάζαρος Παπαδόπουλος” πως ο ΠΑΟΚ έχει θέσει ως μεγάλο στόχο την απόκτηση του Λάζου. Το φλερτ μεταξύ των δύο πλευρών προχώρησε και η… επανασύνδεση είναι προ το πυλών. Όπως αναφέρει το έγκυρο ρεπορτάζ του Κώστα Χαλβατσιώτη στην εφημερίδα “ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ”, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι την φανέλα του “Δικέφαλου του Βορρά”.

Αναλυτικά το έγκυρο δημοσίευμα:Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται αλλά και πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν φυσικά οι προσπάθειες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ να ενισχύσουν το ρόστερ τους με έναν εξαιρετικά ποιοτικό παίκτη, κορυφαίας κλάσης, όπως ο Λάζαρος Παπαδόπουλος. Και για άλλη μία φορά διοικούντες και τεχνικό επιτελείο κινήθηκαν με εχεμύθεια για να φθάσουν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας πολύ σημαντικής συμφωνίας, όπως αυτής που αναμένεται από σήμερα με τον «Λάζο». Ηταν όμως και μεγάλη επιθυμία του πολύπειρου σέντερ (2.10μ.) να επιστρέψει στο «παλατάκι», αφού διατήρησε μία εξαιρετική σχέση με την ομάδα, με τους διοικούντες και σίγουρα με τον προπονητή Σούλη Μαρκόπουλο.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» όλο αυτό τον καιρό και παράλληλα με τις προσπάθειες εξεύρεσης ενός ικανού σέντερ για το ρόστερ της νέας σαιζόν, έριχνε διαρκώς «πλάγιες ματιές» στον «Λάζο». Γνωρίζοντας ότι ο 32χρονος πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδας προέρχεται κι από έναν τραυματισμό (γι΄ αυτό «έμεινε πίσω» προς το τέλος της σαιζόν), κάτι που δεν του επέτρεψε να έχει τις κρούσεις που θα ήθελε από το εξωτερικό κι από την άλλη ο ! ΠΑΟΚ θα του προσέφερε χώρο και χρόνο για να επανακάμψει δριμύτερος στην αγωνιστική δράση και με έναν πολύ γνώριμο προπονητή στο πλευρό του. Εξ’ άλλου από την εγχώρια «αγορά» καμία άλλη ομάδα δεν θα μπορούσε να τον προσεγγίσει πάλι όπως ο ΠΑΟΚ. Οι σχετικές κουβέντες είχαν μάλιστα αρχίσει τον Ιούλιο αλλά τότε δεν μπορούσαν να προχωρήσουν…

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος εφόσον οριστικοποιήσει την συμφωνία του θα εισπράξει ελάχιστα σε σχέση με το «κασέ» του – αυτά τα λίγα που μπορεί να δώσει η ΚΑΕ για έναν Ελληνα παίκτη σε σχέση με το μπάτζετ που έχει καθορίσει και χωρίς καμία υπέρβαση – δείχνοντας ότι προέχουν τα αισθήματά του για την ομάδα και η επιθυμία του να παίξει σε γνώριμο περιβάλλον καλό μπάσκετ. Η συζήτηση μάλιστα των τελευταίων ημερών με τον παίκτη αφορούσε μόνο στις εγγυήσεις με τις οποίες θα καλυπτόταν ο αθλητής. Οι διοικούντες είναι έτοιμοι να παρέχουν αυτές τις εγγυήσεις (από επιταγές του βασικού χορηγού) και ο ΠΑΟΚ μπορεί να «αγκαλιάσει» άμεσα τον παίκτη που θέλει να επανακάμψει δριμύτερος στον (και με τον) «Δικέφαλο»! Σχετική συζήτηση έγινε και χθες ανάμεσα στις δύο πλευρές και είναι πλέον πολύ πιθανό να γίνει σήμερα η τελική επαφή για την συμφωνία.

ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος αντιμετώπισε μία χονδροπάθεια στην μέση της περασμένης σαιζόν (τον Δεκέμβριο) και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο. Χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες αποθεραπείας και όταν τον Μάρτιο επέστρεψε στην ενεργό δράση δεν μπορούσε να βρει εύκολα την «φόρμα» του. Είχε μάλιστα ενοχλήσεις μέχρι τα πλέϊ οφ. Τώρα όμως ετοιμάζεται για «καμ μπακ», δουλεύοντας από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας με τον ΠΑΟΚ. Δούλεψε και το καλοκαίρι μόνος του. Για την ιστορία φέτος στην Α1 είχε σε 10αγ. της κανονικής περιόδου (10,6΄μ.ο.) 5π. και 2,8ρ. ενώ στα πλέϊ οφ είχε σε 4αγ. (2,3΄ μ.ο.) 0,3π. και 0,5ρ.