ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: «Φανέλα, ιστορία κι επιστροφή»

Του Θοδωρή Λινάρδου…. Κοτζάμ Περιστέρι, σαφέστατα, δεν χωράει στην Β’ Εθνική. Ομως, επειδή, τα λάθη πληρώνονται και για όλα έρχεται πάντοτε μία πιο σκοτεινή πλευρά, οι «κυανοκίτρινοι», το έχουν πάρει απόφαση.Θα φέρουν την ομάδα, «όχι με σπασμωδικές κινήσεις και κοντόφθαλμο πλάνο», όπως μάς είπε ο Νίκος Κασουρίδης, αλλά με γερές βάσεις, εκεί που δικαιούται να είναι. Μιλήσαμε λοιπόν, με τον δημοτικό σύμβουλο της περιοχής του Περιστερίου, ο οποίος ναι μεν έχει ως αρμοδιότητα τον τομέα της εκπαίδευσης, αλλά στην ιστορία έμεινε ως ένα εκλεκτό μέλος της… συμμορίας. Μα, της συμμορίας εκείνης που κάποτε δημιουργούσε νέες φουρνιές φιλάθλων, όταν ο ίδιος έδινε και την ψυχή του στο παρκέ κι «εκτελούσε» από το τρίποντο. Το αν θα αναμιχθεί, βέβαι, πιο ενεργά στο προπονητικό κομμάτι, που το επιχείρησε και παλιότερα, αυτό θα φανεί, μελλοντικά…

Οι «πρίγκιπες της δυτικής όχθης», θα ξαναβρούν τον δρόμο τους. Το λέει και το τονίζει ο 48χρονος σήμερα Νίκος Κασουρίδης και για να το λέει ο άνθρωπος που έζησε εικόνες μαγικές στο κλειστό της Τζ. Κένεντι, κάτι παραπάνω γνωρίζει. «Το πιο δύσκολο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω είναι να ξεχωρίσω πέντε ή και δέκα παίκτες, που διακρίθηκαν με το Περιστέρι». Αυτό μάς απάντησε ορθά κοφτά σε σχετική ερώτησή μας, για να μάς υπενθυμίσει ακολούθως, πως «βγήκαν παιδιά πολλά, τα αδέρφια Μάντζαρη, ο Παπαμακάριος, ο Πελεκάνος, ο Μαυροειδής, ο Κρητικός. Ηρθαν ξένοι αξίας, ο Τσερτς, ο Νόρις, που ήμασταν μαζί τότε πριν από 23 χρόνια, στις αποστολές στα δωμάτια, ο Μπέργουολντ, ο αείμνηστος Φορντ, ο Τσίτουμ, ο Λότερντεϊλ, ο κόουτς Πετρόπουλος, ο Φώσκολος, ο Σάκοτα. Ελληνες παίκτες, που άφησαν το δικό τους στίγμα, ο Κορωνιός, ο Πεδουλάκης, ο Τσαγκόπουλος, ο Φάσουρας, που «έφυγε» νωρίς, ο Μυλωνάς, φυσικά και οι Γκούροβιτς, Γιάριτς, που πάντα θεωρούμε δικά μας παιδιά. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, σίγουρα όλο και κάποιον μπορεί να ξεχάσει μέσα από το γρήγορο φλας μπακ. Η ιστορία της ομάδας αυτής προστάζει μόνο επιτυχίες. Η φανέλα είναι βαριά και το Περιστέρι θα ξαναβρεθεί εκεί που ανήκει, μέσω της επανεκκίνησης που γίνεται. Ο επαναπροσδιορισμός σχεδίου θα φέρει αποτελέσματα και ήδη ο ερασιτέχνης, όσοι τρέχουν την ομάδα, το αγωνιστικό τμήμα, η δημοτική αρχή, ο κόσμος, είναι όλοι μαζί».

ΓΣΠάρα από τα παλιά: Κασουρίδης,Κορωνιός, Τζιάλλας, Μυλωνάς, Γρυλλιωνάκης

Για να προσθέσει –ολοκληρώνοντας- στην συνέχεια πως «οι συγκυρίες πολλές φορές φέρνουν αρνητικά αποτελέσματα, το μπάσκετ δεν ξέφυγε από την κρίση, αλλά με σωστά βήματα, όλα κύκλος είναι, θα ξαναδούμε τις μέρες που όλοι θέλουμε. Δεν αρμόζει στο Περιστέρι να έχει ομάδα φωτοβολίδα στην Α1, αλλά πρέπει να αποτελεί μία σταθερά. Τα εχέγγυα από τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα δείχνουν ότι κάτι καλό θα ξαναδημιουργηθεί. Υπάρχει εμπιστοσύνη και πλάνο αισιοδοξίας, πως σε λίγα χρόνια θα ζήσουμε στιγμές του ένδοξου παρελθόντος».

πηγή…http://www.peristerisports.gr