ΠΟΛΥΤΑΡΧΟΥ: «Ό,τι αγαπώ το στηρίζω μέχρι τέλους»

Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, Μιχάλης Πολυτάρχου, έπειτα από αρκετές συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας, οριστικοποίησε την παραμονή του για τον εναπομείναντα χρόνο του συμβολαίου του, καθώς παρά τα όσα «ακούγονται» πήρε τις εγγυήσεις που χρειαζόταν για τη συνέχιση της συνεργασίας τους και την επιστροφή των «κιτρινόμαυρων» στην Α1. 
Σε μίνι συνέντευξη που μας παραχώρησε ο έμπειρος άσος αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο αποτελεί το μήλο της έριδος για κάθε ομάδα σε κάθε μεταγραφική περίοδο, γιατί ηγέτης δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι μέσα από τη σκληρή δουλειά , τον ανεξάντλητο ζήλο για την νίκη, το πάθος και την δύναμη ψυχής.

Ένα ολόκληρο καλοκαίρι παρακολουθούσαμε τον ένα παίκτη μετά τον άλλο να αποχωρεί από την ομάδα. Ποιος είναι ο παίκτης της περσινής ΑΕΚ που θα σου λείψει εντός παρκέ;

Όλοι, ο καθένας για το δικό του χάρισμα. Μέσα στο παρκέ είμαστε ομάδα όχι πρόσωπα, θα μου λείψει το σύνολο.

Θέσε τον εαυτό σου σε μια κατηγορία: α. παίκτης, β. επαγγελματίας, γ. άνθρωπος;

Άνθρωπος… Και μάλιστα με πάθος γιατί κάνω ό,τι αγαπάω και ό,τι αγαπάω θα το στηρίξω μέχρι τέλους χωρίς όρια και φραγμούς!

Τι σου δίνει κίνητρο να αγωνίζεσαι και τι σου λείπει περισσότερο από την ενασχόλησή σου με το μπάσκετ;

Προσωπικά ζω για να παίζω μπάσκετ, δεν παίζω μπάσκετ για να ζω! Αυτό τα λέει όλα. Δε μου λείπει κάτι, το μπάσκετ είναι η ζωή μου!

Έχεις αδικήσει τον εαυτό σου; Πιστεύεις ότι θα μπορούσες να φτάσεις ψηλότερα ή είσαι ικανοποιημένος απ΄όλα όσα πετύχεις ως τώρα;

Όλοι στη ζωή παίρνουμε αυτό που αξίζουμε και αυτό που μπορούμε να πετύχουμε. Το ψηλά έχει πάντα ψηλότερα! Είμαι ικανοποιημένος που μπορώ να προσπαθώ πάντα για το καλύτερο! Ανεξάρτητα την κάθε περίπτωση, όπου και να είμαι, πάντα προσπαθώ να κοιτάω ψηλά και μπροστά!

Τα τελευταία χρόνια έχεις υπερασπιστεί επάξια τον τίτλο του «mr άνοδος»! Φέτος ποιον τίτλο σκοπεύεις να κατακτήσεις;

Είχα την τύχη να έχω πάντα δίπλα μου καλούς συμπαίκτες και προπονητές, οπότε ο τίτλος είναι για όλους μας! Ομαδικό άθλημα είναι εξάλλου το μπάσκετ, όχι ατομικό! Δε με απασχολούν οι τίτλοι θέλω μόνο να καταφέρω να δώσω το 100% για να φτάσει εκεί που αξίζει η ομάδα μου!

Σπ. Χαντζή