ΠΣΑΚ: Σ.ΓΚΙΖΟΓΙΑΝΝΗΣ “Αυτό που κάναμε φέτος, είναι άθλος”

3:24 μ.μ. | = 0 | Α2 | ΠΣΑΚ |

Στο σημαντικότερο, όπως εξελίχθηκε, παιχνίδι της χρονιάς, ο Αρκαδικός πήρε τη νίκη απέναντι στο Ηράκλειο με σκορ 75-69 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή του στην Α2 κατηγορία.
Ένας εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας του Αρκαδικού, ήταν ο Σωκράτης Γκιζόγιαννης με 18 πόντους.

Ο 31χρονος πάουερ φόργουορντ, μίλησε την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ (www.psak.gr) για τη μεγάλη νίκη και γενικότερα την πορεία της ομάδας του.

Σωκράτη, πίστευες στο ξεκίνημα της σεζόν, ότι, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, θα παλεύατε για την παραμονή σας στην κατηγορία;

‘’Η αλήθεια είναι ότι η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για μας και το γνωρίζαμε από την αρχή της σεζόν. Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή αλλά πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Διαφορετικά δεν θα παίρναμε μέρος στο πρωτάθλημα’’.

Θεωρείς ότι αδικείται ο Αρκαδικός από τη βαθμολογική του θέση;

‘’Πραγματικά αυτό που κάναμε εφέτος, είναι άθλος. Είχαμε αρκετά παιδιά από την εφηβική ομάδα και το ότι καταφέραμε και σωθήκαμε, είναι μεγάλη υπόθεση. Έγινε συλλογική δουλειά και αν είχαμε πάρει 1-2 νίκες που μπορούσαμε διότι παίξαμε καλά, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα‘’.

Όλη την εβδομάδα, πως διαχειριστήκατε το παιχνίδι με το Ηράκλειο; Σας δημιουργήθηκε πίεση λόγω της κρισιμότητας του αγώνα;

‘’Είχαμε πάρα πολύ πίεση. Όμως την ίδια πίεση είχαμε σε όλα τα παιχνίδια. Όλοι οι αγώνες ήταν τελικοί για μας, όποτε, δεν ήταν κάτι ξεχωριστό. Ξέραμε ότι έπρεπε να δώσουμε το 200% των δυνατοτήτων μας‘’.

Πιστεύεις ότι ο Αρκαδικός μπορεί τα επόμενα χρόνια να βρεθεί στα σαλόνια της Α1;

‘’Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί ο Αρκαδικός κάποια στιγμή στην Α1. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που πραγματικά αγαπούν την ομάδα. Μπορεί η κατάσταση εφέτος να ήταν δύσκολη λόγω και των οικονομικών, όμως, όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα‘’.

Η ανοδική πορεία του Αρκαδικού τα τελευταία χρόνια, έχει οδηγήσει αρκετά παιδιά στα παρκέ; Έχουν αγαπήσει το μπάσκετ;

‘’Σίγουρα, γίνεται καλή δουλειά στην ομάδα τα τελευταία 6-7 χρόνια, υπάρχουν τμήματα υποδομής και τα παιδιά δείχνουν ότι αγαπούν το μπάσκετ. Ενδεικτική είναι η εικόνα στα τμήματα του παιδικού και του εφηβικού‘’.

Πως ονειρεύεσαι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; Τι φιλοδοξίες έχεις πλέον;

‘’Στο μπάσκετ πλέον, δεν μπορείς να κάνεις σχέδια. Κοιτάζουμε μέρα με τη μέρα. Εγώ θέλω τώρα να τελειώσουμε τη χρονιά, να παίξουμε τους δύο αγώνες που έχουμε, να ηρεμήσουμε και μετά θα αρχίσω να σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Ότι καλό είναι να έρθει, ας έρθει‘’.