ΣΟΡΩΤΟΣ: «Οι παίκτες μου θα φάνε τα πατώματα για το καλό του Ηλυσιακού»

Ο Κώστας Σορώτος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τη νέα προσπάθεια που ξεκινά ο Ηλυσιακός στο πρωτάθλημα της Α2. Αναλυτικά, τα όσα είπε ο έμπειρος τεχνικός:

Για την συνεργασία του με τον Ηλυσιακό: “Έχουμε ένα πρότζεκτ που είναι συναρπαστικό και δύσκολο. Μπαίνουμε στο πρωτάθλημα με στόχο να το βγάλουμε αποκλειστικά με νέα παιδιά. Αυτό το εγχείρημα είναι συναρπαστικό, όμως παράλληλα είναι και πολύ δύσκολο. Το σίγουρο είναι ότι ο ενθουσιασμός θα είναι σύμμαχός μας κι η απειρία εχθρός μας.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ το οποίο είναι μία καινούρια πρόταση στο χώρο της Α2. Η Α2 θεωρώ ότι έτσι πρέπει να είναι. Να λειτουργεί δηλαδή ως προθάλαμος ώστε τα νέα παιδιά να μπορούν να πάρουν ευκαιρίες, να δείξουν το ταλέντο τους και να προχωρήσουν αν μπορούν για παραπάνω. Στα παιδιά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και πάθος για να πετύχουν κι αυτό δεν πρέπει να το υποτιμάει κανένας”.

Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας τη νέα σεζόν: “Σίγουρα θα επιδιώξουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα πρέπει να παίξει άμυνα, να τρέξει στο ανοικτό γήπεδο και να είναι πολύ πειθαρχημένη στο επιθετικό κομμάτι. Το βασικότερο από όλα, όμως είναι να βελτιωθούν τα παιδιά σε ποιότητα ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να γίνει κι η ομάδα ακόμα πιο ανταγωνιστική”.

Για τους στόχους που υπάρχουν στο ερχόμενο πρωτάθλημα: “Πρώτος στόχος είναι να δημιουργηθεί μία υγιής ομάδα, δεύτερος στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα νέα παιδιά που έχουμε και τρίτος να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρωτάθλημα”.

Για τον κόσμο του Ηλυσιακού: “Ο κόσμος του Ηλυσιακού έχει δει την ομάδα του τα 4 τελευταία χρόνια να αγωνίζεται στην Α1 και τα προηγούμενα χρόνια να πρωταγωνιστεί στην Α2. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος αυτή τη στιγμή είναι ότι γίνεται μία νέα προσπάθεια και θα πρέπει να είναι δίπλα μας με υπομονή και με αγάπη γι αυτά τα παιδιά που είναι σίγουρο ότι θα φάνε τα πατώματα για το καλό αυτής της ομάδας”.


Για το επίπεδο της φετινής Α2: “Ακόμα δεν είναι σχηματισμένα τα ρόστερ όλων των ομάδων για να υπάρχει πλήρης εικόνα. Φαινομενικά υπάρχει ένα γκρουπ 5 ομάδων που φαίνεται ότι θα έχουν υψηλούς στόχους, όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι. Δεν αποκλείεται ομάδες που φαίνεται να μην έχουν θεωρητικά πολύ ποιοτικό ρόστερ να φτιάξουν καλές ομάδες και να πρωταγωνιστήσουν”.