ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΡΚΟΣ: Μεγάλοι χαμένοι… μεγάλοι κερδισμένοι!

Του Στέφανου Πέρκου

Ίκαροι, Κόροιβος από την κορυφή, Λευκάδα και Αρκαδικός από τα χαμηλά, ήταν οι μεγάλοι χαμένοι της αγωνιστικής. Στον αντίποδα, Τρίκαλα, Φιλαθλητικός και Ν.Κηφησιά παραμένουν στο ρετιρέ και Νίκη Β., ΟΦΗ, Ερμής, μετακινούνται σε ψηλότερους ορόφους.

“Είμαστε ακόμη ζωντανοί” φάνηκε να τραγουδούν στο Βόλο. Εκεί όπου η τοπική Νίκη έδειξε ότι δεν είναι πρόωρα ξοφλημένη όπως ίσως πολλοί να είχαν προβλέψει. Επιβλήθηκαν (με άνεση) των Ικάρων, ψαλιδίζοντάς τους τις ελπίδες για κάτι… προς τα επάνω. Οι γηπεδούχοι, παρά την σαφή υπεροχή των Σερραίων στο γνωστό τους transition και έχοντας έναν καταπληκτικό Κουτίνα, έκαναν μια πολύ μεγάλη νίκη. Από τους Ικάρους, οι γνωστοί Τότσιος και Συμεωνίδης, έδειχναν αβοήθητοι από τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.
Από την αρχή το ξέρανε ότι θα ήταν κάτι πολύ δύσκολο γι αυτούς. Οι Αρκάδες, αν και αποδείχτηκαν σκληροτράχηλοι, δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τη “μισή” σωτηρία τους απόψε κόντρα στα δυνατά Τρίκαλα. Σ’ ένα αρκετά “κλειστό” παιχνίδι, οι εμπειρότεροι Θεσσαλοί συνέχισαν νικηφόρα. Χαρακτηριστικό ίσως από την ομάδα του Καστρίτση ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη βοήθεια από τους δυο ξένους τους που κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα και το αρνητικό ρεκόρ των 2 εύστοχων τριπόντων στο παιχνίδι.Η «άμυνα πέθανε, ζήτω η επίθεση»!!! Ερμής και Κόροιβος αγωνίστηκαν, σ’ ένα καθαρά επιθετικογενές παιχνίδι με χιτσκοκικό φινάλε, που ανέδειξε, με τρίποντο της τελευταίας στιγμής από τον Πλιούκα, νικητή τους γηπεδούχους. Σ’ ένα παιχνίδι όπου άπαντες σκόραραν, ο Ερμής κέρδισε την σωτηρία του και ο Κόροιβος την επαφή με την κορυφή. Ευστοχότατος από την γραμμή του τρίποντου Νοέας (6/8) και mvp (πάλι) ο Αναγνωστόπουλος.Ντέρμπι ολκής εκείνο το αθηναϊκό, με τον πρώην λαυριώτη Ψυλέα να εκτελεί στα 3sec την πρώην ομάδα του. Ο σχεδόν άψογος Β. Τσιάκας ήταν ο πρώτος σκόρερ της Αγίας. Στην απέναντι όχθη, ο Γιαννακόπουλος σκόραρε κατά βούληση. Ο επιθετικός περιορισμός του Κακιούζη, ίσως να στοίχισε στην ομάδα του Σερέλη.

Με το επιβλητικό 81-48 ο Φιλαθλητικός βύθισε 

περισσότερο το καράβι του Ηρακλείου στο πλέον αδιάφορο ίσως παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι πιεστικές άμυνες, το συνεχές transition και το run and gun game των πρωτοπόρων, δεν έδωσε πουθενά (πλήν του 1ου δεκαλέπτου) το δικαίωμα στους κρητικούς να συμβαδίζουν στο σκορ.
Στο άλλο «επιθετικό παιχνίδι» ο ΟΦΗ κέρδισε στο 4ο δεκάλεπτο το ελλιπές Παγκράτι. Η σχεδόν άψογη στατιστική του Φ. Βασιλόπουλου δεν μπόρεσε να φέρει κάποιο εμπόδιο στον επιθετικό οίστρο των κρητικών, οι οποίοι σκοράραν κατά βούληση και συνεχίζουν να ελπίζουν…
Τέλος, η πολύ κακή επιθετικά Δόξα δεν μπόρεσε πουθενά να απειλήσει τους κηφισιώτες. Με πενιχρή συγκομιδή στα 2 πρώτα δεκάλεπτα, αρκέστηκε στο τελικό 65 83. Αποτέλεσμα, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, συνεχίζει να κρατά «βαλτωμένη»
χαμηλά την ομάδα της Λευκάδας που συνεχίζει τα δύσκολα την άλλη βδομάδα απέναντι στους Ίκαρους στις Σέρρες.