ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΕΡΚΟΣ: Το «ξύλο» βγήκε από τον παράδεισο

9:55 π.μ. | = 0 | Α2 | ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ | Στέφανος Πέρκος |

Του Στέφανου Πέρκου

«Μαυρισμένος» από τα 30 λεπτά ξύλου

, αλλά και με χαρακτηριστική επιθετική ατολμία στην επίθεση, ο Ερμής παραδόθηκε στις επιθετικές ορέξεις του Φιλαθλητικού που παραμένει στην κορυφή, σε αναμονή του μεγάλου ντέρμπι στο τέλος του πρωταθλήματος. Παίζοντας προσαρμοσμένα πάνω στον Αναγνωστόπουλο, δώσανε τα σουτ στους υπόλοιπους, οι οποίοι, δίχως κινητικότητα, είχαν (πάλι!) το τραγικό ποσοστό των 1/24 τρίποντων. Πάντως, πάρα το πολύ δυνατό παιχνίδι των φιλοξενουμένων (συχνά και με την ανοχή των γκρι), ο Ερμής συνεχίζει να προβληματίζει, καθότι, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, παράγει σκορ… «παιδικού» στην επίθεσή του.
«Σουπερ-ουάου» νίκη στην παράταση για Τρίκαλα, που μάλλον σηματοδοτεί και την άνοδο τους στην Α1. Έχοντας τους τρεις χαλκέντερους σωματοφύλακες τους (Γκιουλέκα, Κακλαμάνο-Χαρισμίδη) και με το εκπληκτικό 13/29 τρίποντα, έφυγαν χαμογελαστοί από τις Σέρρες, μετά από ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Παιχνίδι που είχε από όλα: ένταση, νεύρα, ανατροπές, τεχνικές ποινές, απειλές για εκκένωση και προπαντός… θέαμα-μπάσκετ. Από τους Σερραίους κλασικές αξίες οι Συμεωνίδης-Νικολούδης, ενώ γεγονός αποτελεί η επανεμφάνιση των Τότσιου-Πεχλιβάνη.
Αρκαδικός και του χρόνου στην Α2. Καταδικάζοντας το Ηράκλειο, οι Αρκάδες πανηγυρίζουν την οριστική παραμονή. Οι Κρητικοίδίχως ξένους (το πήραν απόφαση;) έδωσαν την «μητέρα των μαχών» και φύγανε με το κεφάλι ψηλά από την Α2. Η γνωστή τετράς των Γκιζο-Τσιότρα-Τσουμπρίλο και Σιγκούνα ήταν οι κορυφαίοι από τους νικητές. Στον αντίποδα, ο Γ. Αρναουτάκης, ο Ντιαλό και ο Γκοντόπουλος από τους ηττημένους θεωρούνται οι διακριθέντες.
Από την κόλαση στον παράδεισο είδαν την ομάδα τους οι Νιπεργιάλης-Αντρουτσόπουλος, καθώς, παίζοντας μέτριο μπάσκετ, είδαν την ομάδα τους να κινδυνεύει σοβαρά από το μαχητικό Λαύριο. Με μια μικρή μόνον δικαιολογία για την εμφάνιση τον τραυματισμό του Σάκη Καρύδα, αλλά έχοντας τα δυο «Γιουγκοσαβάκια» του σε πολύ καλή μέρα, πήρε και την βοήθειά του από τον Β. Γκέρο και έφτασε αγχωτικά νικητής στο τέλος.
Good-bye A2 αλλά ΑΞΙΟΠΡΕΠΈΣΤΑΤΑ, η Νίκη Βόλου κέρδισε σε «γκράν κινιόλ» ματς τον ΟΦΗ. Ο Ματαλόν, αν και all-the-money για τους Κρητικούς, αστόχησε στο τελευταίο σουτ και η ομάδα του… έχασε. Ο συνήθης ύποπτος Μυστηλιάδης ήταν διακριθέντας από τους νικητές, ενώ έμεινε στα ρηχά ο Μαλτέσιος. Από τον ΟΦΗ, πλήν του Ματαλόν, ο Βούλγαρος Ντοϊτσίνοφ, μαζί με τον Μπαλάφά ήταν από τους διακριθέντες.
Με τη δύση του πρωταθλήματος αποφάσισε να…κερδίσει η Δόξα, με θύμα την ΚΑΠ. Το παιχνίδι συναρπαστικό, ο Μανούσος ανίκητος και ο Ματενίδης ελεύθερος σκοπευτής (4/6 τρ). Από την ΚΑΠ, Ζερβός-Μαναβόπουλος οι κορυφαίοι.
«Άχρωμα-άγευστα και άνοστα» η Κηφισιά πάτησε το αδύναμο και ελλιπές Παγκράτι σένα ματς που δεν χρίζει ιδιαιτέρου σχολιασμού!!!