Το καθήκον του το έχει κάνει

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 | 1:47 μ.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : .Μιχάλης Σταμουλάκης , ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ |

Του Μιχάλη Σταμουλάκη

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε σε διάστημα δυο ημερών δυο φορές την ΤΣΣΚΑ, έκανε το 2-2 και πλέον γαία πυρί  μιχθήτω. Με τις αδυναμίες που πολλές φορές έχουμε τονίσει, με τα καλά του και τα στραβά του, έχει φτάσει στο παιχνίδι της μιας ανάσας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του διπλάσιου μπάτζετ. Γενικώς δεν τα πολυπηγαίνω καλά με τις ατάκες περί βαριάς φανέλας (αν και του Παναθηναϊκού είναι ασήκωτη) αλλά πλέον αυτή η ομάδα του Παναθηναϊκού έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Να γίνει η πρώτη ομάδα που ανατρέπει το 0-2 και το κάνει 3-2 (με την ευχή να ακολουθήσει και ο Ολυμπιακός στην Μαδρίτη) . Άγχος δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρχει. Όσο και να μη μας αρέσει, η 8αδα με τα φετινά προβλήματα ήταν ταβάνι. Πλέον παίζει στα ίσα μια τελευταία ζαριά.

Στα δυο παιχνίδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε αυτό που ξέρουν όλοι και παραδέχονται εχθροί και φίλοι. Ότι η άμυνα του τσακίζει κόκκαλα και είναι μακράν της δεύτερης ομάδας η καλύτερη της Ευρώπης. Μένει πλέον να φανεί ακόμα μια φορά στην Μόσχα. Εάν ο Γουίμς βγει από την επιθετική εξίσωση της αρμάδας του Μεσίνα υπάρχουν πιθανότητες.

Το πιο βασικό στοιχείο όμως  που θα κρίνει το παιχνίδι δεν είναι για μένα η άμυνα. Αυτή καλώς η κακώς ο Παναθηναϊκός ξέρει πώς να την παίξει. Η πρόκριση θα κριθεί στην επίθεση και κυρίως στο νεκρά διαστήματα τα επιθετικά που ταλανίζουν την ομάδα από την αρχή της χρονιάς, και έχουν βάση γιατί αυτή η ομάδα κυρίως καταστρέφει το παιχνίδι του αντιπάλου παρά δημιουργεί.

Δεν νομίζω ότι χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις. Ένα ματς είναι την Παρασκευή, αλλά ο Παναθηναϊκός με βάση το μπάτζετ του, τα προβλήματα στην διάρκεια της χρονιάς και τον τρόπο που χτίστηκε γενικά έχει κάνει το καθήκον του και πάει για το μεγάλο μπαμ. Ευχή όλων οι δυο Ελληνικές ομάδες να βρεθούνε στο Μιλάνο και να επιβεβαιωθεί ακόμα μια φορά ο ορισμός το τι είναι η Ευρωλίγκα. Ένα πρωτάθλημα που το διοργανώνουν Ισπανοί, το πληρώνουν Τούρκοι και το κατακτούν οι Έλληνες.

Υ.Γ. Λάθος του Ούκιτς στο τέλος με την βολή. Λάθος που δεν υπήρξε εντολή όπως είπε ο Κροάτης. Λάθος του Διαμαντίδη να επιτεθεί στα δέκα δεύτερα. Λάθος που δεν έγινε φάουλ στον Γουίμς στα οκτώ δεύτερα και έγινε στα δυο. Φυσικά και ο Αλβέρτης έχει ευθύνη. Αλλά μια στιγμή. Ποιος προπονητής δεν κάνει λάθη; Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα νέο προπονητή με διάρκεια 2 μηνών στην βαριά καρέκλα του Παναθηναϊκού. Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να μην του πιστώσει ότι ανάστησε τρεις παίκτες που επί Αργύρη Πεδουλάκη σχεδόν είχαν ξεχαστεί. Φώτσης, Μαυροκεφαλίδης και Μπατίστ βρήκαν ρόλο στην ομάδα ο καθένας αυτόν που πρέπει και τον οφείλουν στον Αλβέρτη και μόνο σε αυτόν.