ΤΡΙΚΑΛΑ: Σκρέτας “Υπάρχουν οφειλές και δεν το κρύβουμε…αλλά δεν θα διαλυθούμε”

Την αρχή έκανε ο Γιάννης Τζήμας σε δηλώσεις του μετά το νικηφόρο παιχνίδι με το Ηράκλειο, τονίζοντας σε δηλώσεις του ότι τα Τρίκαλα αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.Έτσι τις δηλώσεις του επιβεβαίωσε ο μάνατζερ της ομάδας, Κώστας Σκρέτας, μιλώντας στον “Νέα Λέσχη 97,6”, τονίζοντας πάντως πως σε καμία περίπτωση τα Τρίκαλα δεν πρόκειται να διαλυθούν.

Για τις δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα: “Σε μια κοινωνία που όλοι είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, ούτε να λέμε ψέματα και αναλήθειες, παρά μόνο την αλήθεια, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες. Ναι, είναι 100% σίγουρο ότι η ομάδα του μπάσκετ, όπως και κάθε σύλλογος, κάθε επιχείρηση, έχει προβλήματα οικονομικά. Κάποια πράγματα που είχαμε υπολογίσει από την προηγούμενη χρονιά δεν μας βγήκαν όπως περιμέναμε. Τα παιδιά έχουν προβληματάκια όσον αφορά οικονομικές εκκρεμότητες και είναι σίγουρο ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικό στην ομάδα, όπως σε κάθε επιχείρηση. Και η διοίκηση και οι αθλητές και το προπονητικό τιμ, όπως το έχουν αποδείξει μέχρι τώρα, θα πρέπει να είναι ενωμένοι, να είναι μία γροθιά”.

Για τις οφειλές: “Εμείς δεν θα έρθουμε σε αντιπαράθεση ούτε με τον προπονητή ούτε με τους παίκτες ούτε με κανέναν. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε τεράστιο αγώνα. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας να έχουμε καθαρή την ομάδα. Ξέρουμε ότι από τα περσινά χρήματα που είχαν συμφωνήσει, αν αφαιρέσεις ένα πολύ μικρό ποσό το οποίο αφαιρέσαμε σε όλους, άπαντες πήραν τα χρήματα που δικαιούνταν να πάρουν. Τη φετινή χρονιά έχουν πληρωθεί μέχρι 30/10 και τις επόμενες ημέρες θα πληρώσουμε και το Νοέμβριο. Υπάρχουν οφειλές δύο μηνών στην ομάδα και δεν το κρύβουμε. Να φανταστείτε, όμως, ότι δεν θα υπήρχαν ούτε αυτές εάν ήταν κοντά μας όσα υπολογίζαμε. Μην ξεχνάτε ότι ένα ταξίδι στην Αθήνα μας στοιχίζει 2-2,5 χιλιάδες ευρώ. Αν εξαιρέσεις την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, πέρυσι μας είχε υποσχεθεί δημοτικός σύμβουλος που είναι κοντά στην ομάδα ότι θα μας πληρώσει τα λεωφορεία και δεν τα πλήρωσε. Η ομάδα είναι αναγκασμένη να πληρώνει και αυτά. Η ομάδα πήγε στην Κρήτη και ξόδεψε 5 χιλιάδες ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μισή μισθοδοσία”.

Για την απουσία κάποιων παραγόντων από τη φετινή προσπάθεια: “Η ομοσπονδία δεν μας έχει στείλει χρήματα. Θα ήταν ακόμα καλύτερα αν κάποιοι άνθρωποι που έχουν περάσει από την ομάδα ήταν ακόμα πιο κοντά και δεν την άφηναν στο έλεος 2-3 ανθρώπων. Εκτός από τον ομιλούντα, το Νίκο Χλωρό, τον Αλέκο Μπαλωμένο και το Δημήτρη Παπαγεωργίου, καθώς και περιφερειακά το Βαγγέλη Φρύδα και το Μιχάλη Ταμήλο, κανένας άλλος δεν ασχολείται με την ομάδα. Ούτε μεγάλος επιχειρηματίας ούτε μικρός επιχειρηματίας της πόλης. Δυστυχώς, κανείς από εμάς δεν έχει τη δυνατότητα να πει ότι μπορεί να διαθέσει ένα κεφάλαιο να βοηθήσει την ομάδα”.

Για το εάν υπάρχει κλίμα διάλυσης στην ομάδα: “Αυτό το κλίμα το διαψεύδω εγώ. Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέω. Όχι ότι δεν θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί, αλλά δεν μπορείς από την άλλη να πεις ότι οι παίκτες είναι 6-8 μήνες απλήρωτοι. Οι περσινές οφειλές είναι τακτοποιημένες κατά 80% και δύο μισθούς τους κρατήσαμε από όλους όπως τους είχαμε πει εξ αρχής. Θεωρώ ότι ο Γιάννης Τζήμας, οι αθλητές, η διοίκηση είμαστε όλοι μία οικογένεια. Τώρα, αν τυχόν γίνει λάθος από ένα παιδί της οικογένειας, όπως ο Γιάννης Τζήμας, κι έγινε για να ταρακουνήσει τα νερά, τότε καλά έκανε”.