ΦΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Ισπανία όπως λέμε… Ιθάκη”

12:08 π.μ. | Σχόλια : 0 | Κατηγορία : ΙΣΠΑΝΙΑ , ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ |Ο Φώτης Λαμπρόπουλος δεν είναι άγνωστος στους μυημένους στο μπάσκετ. Κάποιοι προσπάθησαν να το κρατήσουν στην αφάνεια αλλά αυτός με όπλο το ταλέντο του και την σκληρή δουλειά του κέρδισε τον σεβασμό όλων. Ή για να ήμαστε πιο ακριβής κέρδισε το respectο μιας και εδώ και πολλά χρόνια είναι κάτοικος Ισπανίας.

Φέτος πραγματοποίησε μια εκπληκτική πορεία με την νεοφώτιστη Canarias B.C. (άλλη ομάδα η GranCanaria) στην ACB λίγκα. Ξεκίνησε από την Απολλωνιάδα Πατρών όπου το 2000 στέφθηκε πρωταθλητής Παίδων και εφήβων κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο του MVP. Στα 20 φεύγει για την Ισπανία για την Mataroκαι το καλοκαίρι προσελκύει το ενδιαφέρον της Gran Canaria. Την επόμενη χρονιά μετακομίζει στην Βαρκελώνη στην Α2 Ισπανίας (LEB) στην hospitalet και μετά στην Tenerife. ΓυρίζειΕλλάδα για 2,5 χρόνια στον Ηρακλή και την Λάρισα. Επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη σε αυτά της Ισπανίας στην Α2 με την Canarias όπου κατακτάει το πρωτάθλημα και πέρυσι πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στηνACB με τον σύλλογο της Τενερίφης. Ο power-forward που φέτος είχε 8,2 πόντους μ.ο. μιλάει στο basket247.gr για την διαδρομή του αυτή καθώς και για τους μελλοντικούς στόχους. Αν ο Οδυσσέας βρήκε την γαλήνη στην Ιθάκη , η Τενερίφη αναδεικνύεται σε μπασκετική Ιθάκη του Φώτη Λαμπρόπουλου;Κάτι τέτοιο μπορώ να πω ότι έχει γίνει με την Τενερίφη και την Ισπανία γενικότερα. Έχω κερδίσει πολλά σε πολλούς τομείς από την παραμονή μου εδώ.Τόσα χρόνια στο εξωτερικό ποιο θεωρείς ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος που είχες; Πιστεύεις ότι ωρίμασες πιο γρήγορα ζώντας στο εξωτερικό από μικρή ηλικία;Είναι πολλά τα προτερήματα και οι εμπειρίες που αποσπάει κανείς στο εξωτερικό εντός και εκτός γηπέδων. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όσο πιο μικρός δοκιμάσεις στο εξωτερικό ακόμα καλύτερα.Πέρυσι πραγματοποιήσατε μια καταπληκτική χρονιά σαν νεοφώτιστη ομάδα στην ACB και εσύ ήσουν από τους κορυφαίους παίκτες στην προσπάθεια αυτή. Ένιωσες τους κόπους πολλών χρόνων να δικαιώνονται;Κάτι τέτοιο μπορείς να πεις ότι συνέβη. Φυσικά ήταν μια δικαίωση και προσωπική και για την ομάδα. Όταν είσαι στο καλύτερο πρωτάθλημα τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν σου χαρίζεται αλλά η ομάδα έδεσε καλά και καταφέραμε πολλά όντας νεοφώτιστη.Υπήρξε ενδιαφέρον από άλλες ομάδες στην Ισπανία για σένα και εν τέλει τι σε κράτησε για ακόμη μια χρονιά στην Τενερίφη;Υπήρξε ενδιαφέρον από Ισπανία και από άλλες χώρες αλλά η καλή συνεργασία με τη συγκεκριμένη ομάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια ,η προσωπικές μου σχέσεις με τους ανθρώπους του νησιού καθώς και η συνολική μου παραμονή για τέσσερα χρόνια στη Τενερίφη με έκανε να επιλέξω την παραμονή μου στην ομάδα.

Είσαι επτά χρόνια στην Ισπανία. Αντιμετώπισες κανένα οικονομικό πρόβλημα ποτέ;Όχι ποτέ… με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια λόγο κρίσης υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις.Ειλικρινά έχεις μετανιώσει μέσα στην ισπανική διαδρομή για τα 2,5 χρόνια επιστροφής σου στην Ελλάδα;Κάθε εμπόδιο για καλό λένε αλλά αν μπορούσα να γύρναγα το χρόνο πίσω δεν θα ερχόμουν Ελλάδα για αυτά τα 2,5 χρόνια και θα είχα προτιμήσει να συνεχίσω στην Ισπανία. Πολλές φορές τα ελληνικά ΜΜΕ έγραφαν για τους Έλληνες του Εξωτερικού και σένα σε αγνοούσαν; Ένιωθες πίκρα όταν το έβλεπες αυτό;Δεν είχα αυτή την αίσθηση ,το μόνο που είχα παρατηρήσει και ήταν φυσιολογικό ως ένα σημείο είναι ότι δινόταν μεγαλύτερη έμφαση στην απόδοση παικτών που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες ομάδες από ότι εγώ( π.χ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ) ή στην Εθνική ανδρών. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου η πιθανότητα του επαναπατρισμού σύντομα;(γέλια) όσο περνάει από το χέρι μου το αποκλείω.Ποιο είναι το μεγαλύτερο μπασκετικό όνειρο του Φώτη Λαμπρόπουλου; Θα είναι το αποκορύφωμα της καριέρας σου μια τυχόν κλήση στην Εθνική ομάδα;Η συμμετοχή μου στην Εθνική Ελλάδος είναι ένα πολύ μεγάλο όνειρο καθώς και ένα συμβόλαιο με μια ομάδα που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.Υπάρχει κάποιο πρόσωπο που νιώθεις ότι θα πρέπει να ευχαριστήσεις δημόσια για την βοήθεια του στην καριέρα σου;Τον Jose Maria Margall ήταν ο πρώτος μου προπονητής στην Ισπανία που με πίστεψε περισσότερο από το καθένα και με βοήθησε τεχνικά παρά πολύ.

Μιχάλης Σταμουλάκης