Χιλιόμετρα μπροστά ο Ολυμπιακός!

Του Κώστα Ευαγγελόπουλου

Πως αλλάζουν τελικά οι εποχές; Θυμάμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια τον Παναθηναϊκό να είναι καβάλα στο άλογο, με έτοιμο το βασικό του κορμό και τον Ολυμπιακό να αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνια καμίά δεκαριά παίκτες και να τρέχει από πίσω ιδρωμένος για να προλάβει το τρένο. Το τρένο που πάντα έχανε, έχοντας παράλληλα αλλάξει στην πορεία και μία ντουζίνα προπονητές την τελευταία δεκαετία.

Πλέον, τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Νομοτελειακά θα μας πείτε, αφού τα πάνω και τα κάτω δεν υπάρχουν μόνο στον αθλητικό, αλλά αποτελούν έναν άγραφο νόμο της ζωής.

Πλέον, ο Ολυμπιακός μοιάζει να είναι αυτός που είναι καβάλα στο άλογο και ο Παναθηναϊκός αυτός που κυνηγάει ιδρωμένος. Παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει πλέον ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς στη εξίσωση, οι «ερυθρόλευκοι», με την ανανέωση των συμβολαίων των Λο και Πρίντεζη, διατήρησαν ακέραιο τον περσινό άκρως επιτυχημένο βασικό τους κορμό. Πλέον, αυτό που απομένει είναι να πει το ναι και ο Ντόρσεϊ και από τη στιγμή που μένει και ο Άντιτς, θα τους έχουν απομείνει πινελιές.
Γιατί κακά τα ψέμματα.
Ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Γλυνιαδάκης, ούτε ο Πελεκάνος, ούτε ο Βασιλόπουλος, έπαιξαν πέρυσι, ενώ και ο Κέσελ που κουνάει μαντήλι έπαιξε καλά στο τέλος της χρονιάς.
Ουσιαστικά, έχοντας ένα «κορμό» 10-11 παικτών, ο Ολυμπιακός θα αναζητήσει στη συνέχεια με την άνεση του 2-3 χτυπήματα προκειμένου να δώσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο του.
Την ίδια ώρα στον Παναθηναϊκό υπάρχει πρόβλημα.
Γιατί η αλήθεια είναι πως όσο καλές μεταγραφές και εάν κάνει είναι λίγο δύσκολο να δέσει μία ομάδα με 11-12 καινούργιους παίκτες, που έχει παράλληλα καινούργιο προπονητή και μόνο τον Διαμαντίδη και τον Τσαρτσαρή να τη συνδέουν με το ένδοξο παρελθόν. Καλός παίκτης ο Μπράμος, καλός ο «Σόφο», καλός ο Πάνκο, αλλά θα προλάβουν να δέσουν και να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο -ικανό να ανακτήσει τα ηνία σε Ελλάδα και Ευρώπη- με τους υπόλοιπους νέους παίκτες που θα έρθουν στο ΟΑΚΑ;
Ταπεινή μου άποψη είναι πως αυτό δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο.