Χρειάζεται επανεκκίνηση

Του Μιχάλη Σταμουλάκη

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το παιχνίδι. Ένας αποκαρδιωτικός Παναθηναϊκός έχασε από την Χίμκι στο ΟΑΚΑ και πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν επικίνδυνα. “ΟΚ”, σίγουρα η πρώτη ανάλυση που μπορεί να κάνει κανείς -ίσως και η πιο εύκολη- είναι ότι βρισκόταν σε κακή κατάσταση ο Διαμαντίδης. Δεκτό, αλλά με ένσταση. Όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό που τα δημοσιεύματα του κ…ου μίλαγαν για επτάστερο επειδή… έχασε ηρωικά στην Μαδρίτη, προφανώς και δεν θα είχαν κατά νου μια ομάδα που θα παραδίνεται άνευ όρων στον οποιοδήποτε, επειδή ο Διαμαντίδης τυχαίνει να έχει τραγικές βραδιές. Και πριν αναλύσει κάποιος το θέμα Διαμαντίδη και τι έχει προσφέρει φέτος καλό θα ήταν να δούμε τι έχει κάνει η ομάδα για να βοηθήσει τον Διαμαντίδη.

-Ο Ούκιτς με τα καλά και τα στραβά του φαινόταν να είναι στο παιχνίδι μέσα και στο τέλος προτιμήσαμε να επιτεθούμε με τον Κίτσεν.

-Ο Πάνκο προφανώς και θα πρέπει να καταλάβει ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι Λάγκουν Άρο και η Ευρωλίγκα, ισπανικό πρωτάθλημα όπου τρέχουν χαρούμενα πάνω κάτω επί 34 αγώνες μέχρι να αρχίσουν τα play offs.

-Φτάσαμε να βλέπουμε τον Σόφο στο καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του με ευστοχία στις βολές με καλές πάσες στην week side και τώρα που τα είδαμε αυτά δεν έχουμε ένα παίκτη να σουτάρει.

– Άξιοι συγχαρητήριων οι Μασιούλις και Λάσμε για την απόδοση τους και πάνω από όλα για την αγωνιστική τους νοοτροπία.- Ο Κίτσεν με τα χαρακτηριστικά που έχει είναι καλός παίκτης και πολύτιμος για μια ομάδα. Απλά όταν δεν υπάρχει το απαραίτητο supporting cast προφανώς εκθέτεις και αυτόν όταν του ζητάς να κάνει πράγματα που δεν μπορεί.Υ.Γ. Η πιο ΟΜΑΔΑ μέχρι στιγμής της Ευρωλίγκα η Ζαλγκίρις

ΥΓ.2. Όταν ένας προπονητής γίνεται έρμαιο του οποιοδήποτε παίκτη όσο μεγάλος και αν είναι αυτός είναι καταδικασμένος σε αποτυχία και το παραμύθι αργά η γρήγορα λαμβάνει τέλος.