Όταν προσπαθείς να γίνεις κάτι που δεν είσαι

Δυστυχώς η εθνική ομάδα γνώρισε μια απίστευτη ήττα, με τον τρόπο που εξελίχθηκε από την Νιγηρία, μια ομάδα που δεν ανήκει καν στο Τop25 των καλύτερων εθνικών και που σιγά – σιγά κάνει τα πρώτα της πραγματικά βήματα στο μπάσκετ, με παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη ή σε αμερικανικά κολέγια.

Εξαίρεση φυσικά ο Φαρούκ Αλ Αμίν που αγωνίζεται στο ΝΒΑ με τους ΝewOrleans Hornets. “ΟΚ”, αθλητισμός είναι. Μπορεί κάποιος να πει ότι συμβαίνουν αυτά. Εν μέρει σωστό. Αλλά κάποια πράγματα πολύ απλά δεν εξηγούνται. Αυτή η προσπάθεια μετάλλαξης είναι αφύσικη. Για να φτιάξεις κάτι χρειάζεσαι και τα κατάλληλα υλικά.

Μια ομάδα που προσπάθησε να γίνει κάτι που δεν είναι και άνευ λόγου και αιτίας, άλλαξε προσανατολισμό και τις αρχές που την είχαν φέρει στην κορυφογραμμή της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνηθίζει να λέει ότι η άμυνα είναι λεφτά στην τράπεζα, ενώ η επίθεση λεφτά στο χρηματιστήριο. Τελικά σήμερα κάναμε limit down, όπως το χρηματιστήριο της Σοφοκλέους τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και αν θέλουμε να ενστερνιστούμε την άποψη πολλών που ζητούσαν καλύτερο παιχνίδι στην επίθεση χρόνια από αυτή την ομάδα δεν δικαιολογείτε σε καμία περίπτωση η χαλάρωση στην άμυνα όχι μόνο στο παιχνίδι με την Νιγηρία, αλλά και σε αυτό με το Πουέρτο Ρίκο όπου δεχτήκαμε 50 πόντους στο ημίχρονο. Απλά εκεί η μουντζούρα είχε καλυφθεί από τα εξωπραγματικά μας ποσοστά στην επίθεση.

Λάθη είναι εύκολο να βρεις και ευθύνες να αποδώσεις απλά θα εστιάσω σε μερικά πράγματα που τα προηγούμενα χρόνια ήταν αδιανόητο όχι να γίνουν αλλά να μην υπάρξει αντίδραση.

  • Η άμυνα του ένας εναντίον ενός ήταν φανερό ότι δεν μας έβγαινε οι Νιγηριανοί υπέρ του δέοντος αθλητικοί μας πέρναγαν όπως ήθελαν από δίπλα μας ,από πάνω μας. Σε αυτό το σημείο δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από μέρους μας. Μια βοήθεια , μια ζώνη κάτι που να τους βγάλει λίγο από τον ρυθμό τους.
  • Στην αθλητική ομάδα απαντάς με τους κατάλληλους παίκτες. Ο κορυφαίος παίκτης μας στα ριμπάουντ Φώτσης προφανώς και θα έπρεπε να βρει λίγο χρόνο συμμετοχής παραπάνω η ο Νίκος Καλάθης σαν απάντηση στα τρεξίματα των Αφρικανών.
  • Όσον αφορά την τελευταία φάση ναι είναι φάουλ στον Σπανουλη. Θέλετε και η προηγούμενη των Νιγηριανών που είναι επιθετικό; Και αυτό. Αλλά εάν θέλουμε να λέμε ότι βρισκόμαστε σαν έθνος ψηλά μπασκετικά θα πρέπει πρώτα να μας απασχολεί το πώς φτάσαμε να συζητάμε σε αγώνα με την Νιγηρία αν είναι φάουλ η όχι μια φάση και το πόσο σημαντική είναι και μετά να διαμαρτυρόμαστε.