2ο Τουρνουά Basket 3on3 streetball slam city

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει. Το αθλητικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας στον Πύργο άλλαξε πρόσωπο και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί το 2ο Τουρνουά Basket 3on3 streetball slam city.
Η εντυπωσιακή επιτυχία της περσινής διοργάνωσης όπλισε τους συντελεστές της με πείσμα και διάθεση για κάτι ακόμα καλύτερο και το στοίχημα αναμένεται να κερδηθεί και με το παραπάνω. Οι εργασίες ήταν εξαιρετικές και πέραν του καθαρισμού του χώρου είχαμε την τοποθέτηση κερκίδων που τόσο έλειπαν όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και της μεγάλης attraction του τουρνουά που δεν είναι άλλη από τον συνθετικό ελαστικό τάπητα με υπόστρωμα καουτσούκ στο γήπεδο “Νίκος Γκάλης” του Αθλητικού Κέντρου. Την διοργάνωση του τουρνουά έχουν αναλάβει ο πρώην πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πύργου, Βασίλης Φάμελος, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γιώργος Λαμπρόπουλος, οι Βασίλης Λόλας, Ανδρέας Μαντάς και Διονύσης Πυρομαλης του Φιλαθλητικού, καθώς και οι Δημήτρης Θεοχαρίδης, και Αχιλλέας Μελέγκος.


“Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος Πύργου και ο Φιλαθλητικός διοργανώνουν το Τουρνουά Streetball στο Αθλητικό Κέντρο της Αγίας Βαρβάρας. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του αθλητικού κέντρου με τη βοήθεια όλων. Επίσης, με το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές θα βοηθήσουμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Πύργου. Καλούμε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια που στόχο θα έχει να ζωντανέψουμε την πόλη μας. Επίσης θα ήθελα να ζητήσω απ’ όλους να προστατευθεί αυτή η προσπάθεια και να γίνει θεσμός. Ήδη η εικόνα του αθλητικού μας κέντρου έχει αλλάξει”, δήλωσε ο Βασίλης Φάμελος…
Αναλυτικά ο τρόπος διεξαγωγής και το πρόγραμμα:

Καταρτίστηκαν οι 19 όμιλοι ενηλίκων για το Τουρνουά 3on3 που θα διεξαχθεί στην Αγία Βαρβάρα 03-07 Ιουλίου. Από κάθε όμιλο περνάνε οι δύο πρώτες ομάδες στη φάση των «38». Η προκριματική φάση θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγώνες, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση μεταξύ των 19 πρώτων ομάδων απέναντι στις 19 δεύτερες. ΔΕΝ θα γίνει διασταύρωση των ομίλων, προκειμένου να είναι δικαιότερο το σύστημα διεξαγωγής των νοκ άουτ παιχνιδιών για τις ομάδες που τερματίζουν δεύτερες. Η φάση των «38» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και θα μείνουν στη συνέχεια 19 ομάδες. Οι 6 ομάδες με τη χειρότερη διαφορά πόντων (Πόντοι Υπέρ Μείον Πόντοι Κατά, προσμετρώντας και τις διαφορές από τη φάση των Ομίλων) θ’ αγωνιστούν κατόπιν κλήρωσης σε αγώνα νοκ άουτ μεταξύ τους. Οι 3 νικήτριες ομάδες θα συμπεριληφθούν στο Top 16 που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Λόγω της απρόσμενα μεγάλης συμμετοχής, η Τελική Φάση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 07 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να είναι στο γήπεδο τουλάχιστον 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων των Ομίλων τους. Το Πρόγραμμα των Ομίλων για την Πέμπτη και την Παρασκευή είναι το εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 19.00-20.30 

ΟΜΑΔΕΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΘΕΡΜΟΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΗ – ΑΛ ΝΤΕΝΤΕ – ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ

2ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΟΜΑΔΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ – ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΟΙ – ΕΞΑΣΤΕΡΟΙ

3ος ΟΜΙΛΟΣ 

TRIPLE CROWN – ΧΑΛΙΚΙΑΤΙΚΑ – ΟΠΑΠ Α.Ε.

4ος ΟΜΙΛΟΣ 

POULAIN – THE PUNISHERS – Χ-PLAYERS

ΠΕΜΠΤΗ 20.30-22.00

5ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙΑ – ΤΑ ΜΗΛΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

6ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΑΙΛΟΥΡΟΙ – RED LAWYERS – SPARTACUS

7ος ΟΜΙΛΟΣ 

FOLLOW TECH – PANTHEON BAR – ΑΓΕΛΗ B.C. – DALTON

ΠΕΜΠΤΗ 22.00-23.30 

8ος ΟΜΙΛΟΣ 

DUOMO – ΝΗΣΑΚΙ ΜΠΑΡ – ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΨΗΛΟ

9ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΒΑΛΕΧΑΜΟΥ – NOSTRO – H ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ

10ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΒΕΡΡΟΙΟΣ – OLYMPIC ENGINEERING – ΜΠΑΝΑΝΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.30-20.00

11ος ΟΜΙΛΟΣ 

TERMINATORS – ΗIGH FIVE – DIMPLES 

12ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ – PANTHEON BAR 2 – ΡΙΧΤΕΡ

13ος ΟΜΙΛΟΣ 

SANTABARBARIANS – ΟΙ ΣΕΡΡΑΙΟΙ – ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΟΙ

14ος ΟΜΙΛΟΣ 

BASKETBALL POLICE – ΧΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ – ΓΕΛΑΚΤΙΚΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.00-21.30

15ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΜΠΑΡΟΥΤΙ – ΖΑΜΑΝΦΟΥ – ΕΜΕΙΣ

16ος ΟΜΙΛΟΣ 

MOOD CAFÉ – LORD OF THE DRINKS – ΠΟΤΙΡΟΓΚΑΧΑ

17ος ΟΜΙΛΟΣ 

ARSENALISTES – ROCKETS – ΡΟΜΠΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21.30-23.00 

18ος ΟΜΙΛΟΣ 

3 & O KUKOC – Η ΜΑΥΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΟΙ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΗΔΕΣ

19ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΠΡΩΗΝ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΙ – ΗΡΩΕΣ – LOCOMOTIVE

Στην κατηγορία των Παίδων (13 -16 ετών) σχηματίζονται 3 όμιλοι, δύο των τεσσάρων ομάδων και ένας των τριών. Τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται αυτόματα στο Final-6 (2 Όμιλοι των τριών ομάδων), το οποίο θα γίνει το Σάββατο. Ο πρώτος κάθε ομίλου θ’ αγωνιστεί στον Μεγάλο Τελικό, ενώ οι δύο δεύτεροι στον Μικρό Τελικό. Ο Μεγάλος και ο Μικρός Τελικός θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στο ανακαινισμένο γήπεδο «Νίκος Γκάλης».

Οι Όμιλοι στην κατηγορία των Παίδων είναι οι εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 18.30-20.30

ΟΜΑΔΕΣ 

1ος ΟΜΙΛΟΣ 

GREEN BULLS – ΠΥΡΓΟΣ CELTICS – ALL STAR DREAMERS – BLACK BULLS

ΠΕΜΠΤΗ 19.30-21.00 

2ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΛΕΠΑ – ΛΥΚΟΙ – MIAMI HEAT

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.00-20.30 

3ος ΟΜΙΛΟΣ 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ – RED BULLS – J-K.D.X. – ΞΥΔΑΤΟΙ