AENK: Όταν τα λόγια δεν είναι αρκετά…

Η πρόκριση της ΑΕΝΚ σε βάρος του Άρη ήταν τόσο επιβλητική που… ταρακούνησε τους πάντες και έκανε τους ειδήμονες να μιλούν για “θαύμα”. Κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά πως στην Κηφισιά γίνεται κάτι μεγάλο, όμως ίσως άργησαν λίγο, καθώς όσοι παρακολουθούν τις λεγόμενες “μικρές κατηγορίες” ξέρουν εδώ και χρόνια τί πραγματικά γίνεται. Και πως αυτό είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς ανθρώπων που αγαπούν το μπάσκετ και αφιερώνουν τη ζωή τους σε αυτό.
Θαύματα δεν γίνονται στις μέρες μας και αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απλά όταν κάποιος άνθρωπος μοχθεί και δίνει τον καλύτερό του εαυτό, κάποια στιγμή δρέπει τους καρπούς. Το καλά μελετημένο πλάνο του Ηλία Παπαθεοδώρου και της οικογένειας Λατσούδα εκπληρώνεται ιδανικά και το σημαντικότερο είναι πως δεν έχει ταβάνι. Αντίπαλος είναι πάντα ο… κακός εαυτός και όλα τα μέλη της ομάδας ξέρουν πάντα να τον νικούν, με αποτέλεσμα να επικρατεί ο… καλός που δίνει πρόσβαση στο μονοπάτι των επιτυχιών…
Η ΑΕΝΚ ξεκίνησε από την ΕΣΚΑ και έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες, ούσα ένα από τα δύο μεγάλα φαβορί της Α2 και έχοντας αποκλείσει ήδη από το Κύπελλο τις παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού μπάσκετ Άρη και Απόλλωνα Πατρών. Τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τυχαία.
Μία από τις ανταμοιβές θα είναι το ματς-φιέστα απέναντι στον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, τον οποίο και θα έχει την ευκαιρία να αντιμετωπίσει πολλές φορές μέσα στα επόμενα χρόνια, εφόσον έρθει η άνοδος στην Α1. Χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει ήταν οι συγκλονιστικές σκηνές που εκτυλίχθηκαν με τον τραυματία Σάββα Νικητάκη, ο οποίος θύμιζε θηρίο στο κλουβί και στο τέλος του ματς γνώρισε την αποθέωση… Βέβαια, το νέκταρ της επιτυχίας δεν έχει… μεθύσει ακόμα τους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι δεν αποπροσανατολίζονται. Αντίθετα, παραμένουν προσηλωμένοι στο στόχο τους. Και ξαναλέμε τα πάντα είναι μελετημένα. Γι’ αυτό και φαίνεται η… χειρουργική ακρίβεια. Εξάλλου, η πιο ηχηρή μεταγραφή της φετινής σεζόν αφορά έναν… αντί-σταρ, ο οποίος μπορεί να μην διαφημίζει τον εαυτό του, προτιμώντας να δίνει απαντήσεις με την εκπληκτική του απόδοση πάνω στο παρκέ.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον Βαγγέλη Καράμπουλα, ο οποίος ήρθε κι έδεσε με το υπόλοιπο σύνολο, ενώ κάτι ανάλογο συνέβη τόσο με τους Τζιάλλα-Ψαθά, όσο και με τους Κακαργιά-Μουρίκη. Γενικά, στην ομάδα υπάρχουν εξαιρετικοί χαρακτήρες και γι΄αυτό κάθε χρόνο γίνεται προσεκτική επιλογή. Η αρχική “μαγιά” απαρτιζόταν από τους Δημήτρη Μενουδάκο, Σάββα Νικητάκη και Σπύρο Διαμαντόπουλο, οι οποίοι με την άνοδο στην Β’ Εθνική υποδέχτηκαν τον Θοδωρή Σιούτη, ενώ πέρυσι μέλη της παρέας έγιναν οι Φίλιππος Μοσχοβίτης και Χρήστος Πετροδημόπουλος.

Συμπέρασμα; Ποτέ δεν γίνονται σαρωτικές αλλαγές. Κάθε χρόνο υπάρχει σταθερός κορμός και γίνονται οι κατάλληλες… πινελιές, που βοηθούν να “δέσει” το γλυκό. Κάποιες φορές τα λόγια δεν είναι αρκετά για να περιγράψουν πράγματα και καταστάσεις. Κι όσο κι αν οι άνθρωποι της ΑΕΝΚ θέλουν να κρατούν χαμηλούς τόνους, το μέλλον τους ανήκει. Αρκεί να συνεχίσουν την σκληρή τους δουλειά με την ίδια αφοσίωση και προσήλωση, ξεπερνώντας συνεχώς τον εαυτό τους και ανεβάζοντας… άθελά τους ακόμα περισσότερο τον πήχη των προσδοκιών…
Νίκος Βαγγέλης

*Ευχαριστούμε τους καλούς μας φίλους από το kifissia24.gr για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό…