NBA: Στο “Μαγικό Κόσμο” ο Καλάθης;

3:56 μ.μ. | = 0 | GREEK ABROAD | NBA |

Συνέντευξη στον Sentra 103.3 παραχώρησε ο Παναγιώτης Καπάζογλου. Ο manager του Νικ Καλάθη μίλησε για την πρόταση που έχει γίνει στον πελάτη του από ομάδα του ΝΒΑ, ενώ αναφέρθηκε τόσο στο θέμα μετακίνησης του Νικ σε Παναθηναϊκό και Φενέρ, όσο και στο τι «κρύβεται» πίσω από την υπόθεση «Εθνική ομάδα» το φετινό καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κύριος Καπάζογλου:

Για τις διαπραγματεύσεις: «Είναι σε εξέλιξη μία διαδικασία με διαπραγματεύσεις. Δεν είναι τελειωτική. Είναι αρκετά καλά αλλά δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Υπήρχε μια αρχική πρόταση και ανέβηκε. Υπάρχει δεδομένη πρόταση εδώ και 15 μέρες. Στις 25 Ιουλίου έστειλαν χαρτιά στην Λοκομοτίβ Κούμπαν ότι θα χρησιμοποιήσουν το buy out που είναι 500.000 ευρώ και μέχρι την Παρασκευή θα υπάρξει τελική απόφαση. Υπήρχε μια πρόταση όταν ήταν ο Νικ στο Μέμφις. Επέστρεψε στο σπίτι του στο Ορλάντο και το σκέφτεται. Δεν είναι ο κλασικός Αμερικάνος ούτε ο κλασικός Έλληνας. Το σκέφτεται. Έχει ένα καλό συμβόλαιο στην Κούμπαν. Υπάρχουν διαδικαστικά θέματα, όπως η εφορία, και από οικονομικής άποψης σίγουρα είναι μικρότερο».

Για το αν είχε προτάσεις από άλλες ομάδες του ΝΒΑ παλιότερα ή από άλλη ευρωπαϊκή ομάδα: «Είναι η πρώτη φορά που κατατίθεται μπροστά του ένα συμβόλαιο, εγγυημένο, διετούς διάρκειας από την Αμερική. Υπήρχαν οι Ντάλας που τον παρακολουθούσαν αλλά δεν έκαναν πρόταση. Υπήρξαν συζητήσεις και με άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Υπήρχαν προτάσεις από κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ».

Για το αν συγκεκριμένα είχε πρόταση να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό ή να πάει στην Φενερμπαχτσέ, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Μερικά πράγματα είναι ευκόλως εννοούμενα. Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις με την Κουμπάν. Δεν ήμουν μπροστά, αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι η ομάδα δεν συζητάει την παραχώρηση σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα, ανεξαρτήτως ποσού».

Για το θέμα της Εθνικής: «Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Νικ με τον ομοσπονδιακό τεχνικό που τον ενημέρωσε για τους λόγους που δε θα είναι παρών. Τις τελευταίες 10 μέρες ο Νικ ταξίδεψε 2 φορές στο Μέμφις. Υπήρξε μια επικοινωνία αυτού του ύφους με τον κόουτς και από τη μεριά του ειπώθηκε ότι δε μπορείς να είσαι σε δύο βάρκες και να κοιτάς και εδώ και εκεί. Ξεκαθάρισε με το επαγγελματικό σου μέλλον και βλέπουμε. Νομίζω ότι όταν κάτι γίνεται με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, το αποτέλεσμα είναι σωστό και η ομοσπονδία και ο προπονητής πήραν την σωστή απόφαση. Ο Νικ δεν είπε “θέλω να κάνω διακοπές στην Αμερική”».

Για το γεγονός ότι προς τα έξω είχε διαρρεύσει ότι ο Νικ ήταν «εξαφανισμένος» για κάποιες μέρες: «Δε διαφωνώ ότι μπορεί να ακούστηκε λίγο άσχημα, αλλά ο Νικ δεν είναι οπαδός του τηλεφώνου. Στις αρχές του Ιουλίου ήταν ο γάμος ενός αδερφού του. Είχε χάσει τη συσκευή και για εβδομάδα δε μπορούσα να τον εντοπίσω και εγώ. Όταν αποκαταστάθηκε η επικοινωνία, του είπα πάρε τηλέφωνο τον κόουτς».

Για το θέμα του Σχορτσιανίτη: «Όπως έλεγε και η ανακοίνωση θα επανεξεταστεί η κατάσταση του τραυματισμού του ξανά. Να δουν σε τι κατάσταση είναι. Κάνει θεραπείες κανονικά. Φυσικά και έχει διάθεση και δεν υπήρχε ποτέ τέτοιο θέμα».

Κώστας Μαλάμος